Home » Cum să faci orice » Șase sfaturi și trucuri utile pentru a-ți feri casa de hoți. Ce e bine să ții la intrarea în casă

Șase sfaturi și trucuri utile pentru a-ți feri casa de hoți. Ce e bine să ții la intrarea în casă

Bucur Ioana / 15.06.2022, 12:51
Șase sfaturi și trucuri utile pentru a-ți feri casa de hoți. Ce e bine să ții la intrarea în casă

Vara a început, oficial, ceea ce înseamnă că s-a dat startul vacanțelor, dar și spargerilor în locuințele lăsate goale. În timp ce oamenii își pregătesc plecările în destinații mai mult sau mai puțin îndepărtate, unii știu foarte bine că este cea mai bună perioadă pentru furturi. Am găsit șase sfaturi și trucuri utile pentru a-ți feri casa de hoți. Află ce e recomandat să ții la intrare.

Cum să îți ferești casa de hoți

În general, furturile din locuințe sunt crime de oportunitate. Ce este, de fapt, un hoț? Un străin care știe doar că a ta locuință este o țintă ușoară pentru el. Potrivit unor studii, cele mai multe spargeri durează între 90 de secunde și 12 minute și au loc între orele 10 dimineața și 15:00.

Dacă pleci în vacanță, o fereastră lăsată deschisă este, de cele mai multe ori, o invitație pentru răufăcători. Am găsit șase sfaturi și trucuri utile pentru a-ți feri casa de hoți.

Lipește o cheie de rezervă falsă sub covorașul din fața ușii de la intrare

Cu toate că nu este recomandat, unii oameni păstrează o cheie de rezervă de la ușa de intrare în casă sub covorașul din fața ușii sau sub vreo piatră din grădină. Dacă vrei să păcălești un eventual hoț, lasă acolo o cheie de rezervă falsă.

Odată ce hoții au cheia, vor încerca în zadar să deschidă ușa. Mai mult, ar putea bănui că sunt urmăriți. Frica lor îi va determina să abandoneze misiunea în cazul în care îi vede cineva.

Instalează un întrerupător de lumină cu temporizator

Un truc util este instalarea unui temporizator de lumini pe care să îl activezi pentru câteva ore în nopțile în care pleci de acasă. Acest lucru i-ar putea descuraja pe hoții care preferă să acționeze atunci când nimeni nu este acasă.

sase sfaturi si trucuri utile pentru a-ti feri casa de hoti. Ce e bine sa tii la intrarea in casa

Ascunde obiectele de valoare

În cele mai multe cazuri, hoții pătrund în case prin ușa din față sau ferestre. Este indicat ca înainte să pleci de acasă, să te asiguri că toate obiectele valoroase sunt puse într-un loc sigur, ascunse.

Nu vorbi despre vacanțe pe platformele de social media și nu posta în timpul călătoriei

Probabil e o idee de neînchipuit în zilele noastre, însă în momentul în care vorbim despre planurile de călătorie în mediul online, nu facem decât să anunțăm că locuința noastră va rămâne goală, nesupravegheată.

Câinele, cel mai bun paznic

Cel mai bun prieten al omului este și cel mai bun paznic al casei și cea mai eficientă armă împotriva hoților. Un câine care latră poate descuraja potențialii atacatori, în timp ce avertizează asupra oricărei activități ciudate pe proprietatea ta.

Păstrați ghete mari pentru bărbați la intrare

În general, cei care dau spargeri în locuințe evită confruntările, scopul lor fiind să intre și să iasă cu prada dorită într-un timp cât mai scurt, fără să fie văzuți. Tocmai de aceea, o pereche de ghete bărbătești lăsate la intrare i-ar putea pune în alertă: „În casa asta este un tip masiv care mi-ar putea face rău”.

Evident, oricâte dintre trucurile și sfaturile de mai sus pe care le vei respecta, cel mai bine ar fi să îți instalezi în locuință și un sistem de alarmă monitorizat de o echipă de securitate care ar putea să acționeze în caz de nevoie.