Home » Cum să faci orice » Cum să scapi de petele de pe pereți. 4 metode și soluții simple care îți pot fi de mare ajutor

Cum să scapi de petele de pe pereți. 4 metode și soluții simple care îți pot fi de mare ajutor

Balan Daniel / 16.10.2021, 16:06
Cum să scapi de petele de pe pereți. 4 metode și soluții simple care îți pot fi de mare ajutor

De multe ori, din neatenție sau pur și simplu din greșeală putem stropi pereții cu diferite lichide. Ba chiar mai mult de atât, cei care au copii se pot trezi cu pereții casei  desenați. Ei bine, aceste pete îți pot da foarte mari bătăi de cap, mai ales atunci când nu știi ce să faci. Așadar, noi îți vom spune în continuare cum să scapi de petele de pe pereți. Aceste metode și soluții simple îți vor fi cu siguranță de ajutor.

Cum să scapi de petele de pe pereți

Îndepărtarea petelor de pe pereții locuinței tale poate fi un proces dificil, mai ales că trebuie să fii atent să nu deteriorezi varul. Din fericire există mai multe soluții pentru îndepărtarea murdăriei de pe perete, chiar și atunci când copiii au confundat peretele cu planșa de desen. Află în următoarele rânduri cum poți să scapi de petele de pe pereți.

Grăsimea de pe peretele din bucătărie

Grăsimea de pe pereții bucătăriei este inevitabilă. Ei bine, nu trebuie să intri în panică, deoarece poți scăpa de petele de grăsime cu ajutorul unei soluții simple. În cazul petelor mai ușoare, trebuie doar să amestecați o linguriță de detergent de vase într-o cană de apă. Ștergeți pata cu soluția și clătiți cu apă curată. Apoi ștergeți cu o cârpă uscată. Dacă petele nu ies, atunci puteți face o soluție din o parte de oțet și trei părți de apă și să repetați procedeul de mai sus.

Cum poți să scapi de petele de pe pereți
Cum poți să scapi de petele de pe pereți

Eliminarea murdăriei obișnuite

Detergentul de vase dizolvat în apă caldă face o treabă bună atunci când vine vorba de curățarea murdăriei generale și pentru îndepărtarea petelor de perete. De asemenea, puteți să vă faceți propriul produs de curățat folosind o cană de amoniac, o jumătate de cană de oțet alb distilat sau oțet de mere și un sfert de cană de bicarbonat de sodiu.

Amestecați ingredientele în 4,5 litri de apă caldă și apoi folosiți soluția pentru a curăța pereții cu un burete sau o cârpă. După ce ați terminat, ștergeți peretele cu apă curată. În acest fel nu numai că eliminați murdăria, ci vă veți dezinfecta și peretele de bacteriile care s-ar fi putut acumula de-a lungul anilor. Această metodă este perfectă, mai ales, pentru o casă cu copii.

Petele de cariocă

Ei bine, cei care au copii știu cu siguranță că petele de cariocă pot să apară ”din senin” pe pereții casei. În acest caz, poți să aplici pe zona pătată puțin ulei de bebeluș. Apoi fă o soluție din apă caldă și detergent și șterge pata. După ce ai făcut acest lucru, șterge surplusul de umezeală cu o cârpă curată și uscată.

Pereții cu vopsea lavabilă

Pentru a îndepărta petele de pe pereții cu vopsea lavabilă, vei avea nevoie de o soluție făcută din apă călduță și bicarbonat de sodiu. Acum, înmoaie un burete curat în apa cu bicarbonat, stoarce-l foarte bine și curăță murdăria de pe perete. Buretele trebuie clătit în apă curată după fiecare frecare.