Home » Cum să faci orice » Cum scapi de petele de pe oglindă. Trucuri utile pentru a-i reda strălucirea

Cum scapi de petele de pe oglindă. Trucuri utile pentru a-i reda strălucirea

Alexandru Cazacu / 15.06.2022, 10:47
Cum scapi de petele de pe oglindă. Trucuri utile pentru a-i reda strălucirea

Oglinzile nu rămân curate prea mult timp, mai ales din cauza prafului, a degetelor unsuroase și petelor cauzate de diverși factori. Din fericire, există mai multe metode de a scăpa de petele de pe oglindă, iar noi vă vom prezenta câteva dintre acestea. Iată câteva trucuri și sfaturi care te vor ajuta să redai oglinzii strălucirea de altădată.

Cum scapi de petele de pe oglindă

Pentru unii, curățarea oglinzilor ar putea părea o sarcină extrem de simplă, însă nu este chiar atât de ușor să faci acest lucru, mai ales dacă nu vrei să deteriorezi suprafața acestora. Unele oglinzi se zgârie foarte repede, așa că trebuie să acționăm cu grijă.

Cu sau fără agenți de curățare a sticlei din comerț, există câteva lucruri esențiale de care trebuie să ținem cont atunci când vrem să scăpăm de petele de pe oglindă. După cum spuneam și în primele rânduri, există mai multe metode eficiente pentru curățarea acestor obiecte. Deci, să trecem la treabă! Iată cum ar trebui să procedezi.

Scapă de petele de pe oglindă cu alcool

Alcoolul este un agent de curățare foarte bun și face minuni chiar și în cazul petelor de pe oglindă. Cu ajutorul acestuia, oglinda își va recăpăta strălucirea și nu vom pierde prea mult timp cu această sarcină.

În caz că nu aveți la îndemână alcool, puteți folosi un parfum mai vechi. Așadar, veți avea nevoie și de un tampon de bumbac. Pulverizați pe acest puțin parfum sau alcool și ștergeți ușor suprafață pătate a oglinzii. Pe lângă faptul că petele vor dispărea și oglinda va străluci, folosind un parfum, va rămâne și un miros plăcut în casă.

Curățarea oglinzii cu apă și oțet

O altă metodă eficientă pentru a scăpa de murdăria de pe oglindă se realizează cu apă și oțet. Mai întâi, amestecați oțetul cu apă în raport de 1:1. Apoi, aplicați soluția pe o cârpă moale din bumbac și ștergeți suprafață pătată.

Folosește o pereche de colanți mai vechi

Dacă ai o pereche de colanți pe care nu îi mai îmbraci, îi poți folosi și pe aceștia pentru a scăpa de petele de pe oglindă. Pentru început, spală bine oglinda cu apă și detergent lichid, apoi folosește colanții pentru a-i reda strălucirea. După ce ai făcut toate aceste lucruri, oglinda ta va străluci și nu va rămâne nici măcar un punct pe ea.

Cum să îndepărtezi petele de pe oglindă
Cum scapi de petele de pe oglindă

Sfaturi utile la curățarea oglinzii

Evita sa folosești produse expirate sau soluții de curățare vechi, deoarece acestea au tendința de a lăsa o ceață pe sticlă.

Deși ziarele au fost un instrument favorabil de curățare în trecut, din cauza cernelii utilizate în tipărire în zilele noastre, rezultate nu mai sunt aceleași. Nici prosoapele de hârtie nu sunt recomandate, deoarece marea lor majoritate lasă în urmă reziduuri asemănătoare scamelor.

Nu aplicați niciodată un produs de curățare pe oglindă până când nu ați îndepărtat complet praful, murdăria și petele mai consistente. Pe cât posibil, evitați să atingeți oglinda cu degetele sau mâinile, pentru că vor rămâne urme inestetice și pete pe suprafața acesteia.