Home » Life & Style » Trucul cu bicarbonat de sodiu care curăță cele mai dificile pete de pe salteaua de pat. Ce trebuie să faci, de fapt

Trucul cu bicarbonat de sodiu care curăță cele mai dificile pete de pe salteaua de pat. Ce trebuie să faci, de fapt

Voicu Costin / 03.06.2022, 16:52
Trucul cu bicarbonat de sodiu care curăță cele mai dificile pete de pe salteaua de pat. Ce trebuie să faci, de fapt

Saltelele de pat trebuie și ele curățate pentru că în timp se pot murdări și ele și adună foarte mulți acarieni. Chiar dacă avem grijă ca cearfceaful să fie în permanenţă curat și schimbat, nu înseamnă că salteaua va rămâne și ea curată tot timpul. Cum putem folosi bicarbonatul de sodiu propice pentru a cuăaţa salteaua?

Cum putem curăţa salteaua repede și ușor

Se recomandă să curățați salteaua de două ori pe an, pentru a menține patul curat în permanenţă. În plus, saltelele mai noi vor avea 2 feţe: fața de vară și cea de iarnă. Acestea sunt concepute special pentru a fi folosite în sezonul rece și cald, în funcție de temperaturile existente la momentul respectiv.

Trebuie să fim conștienți că salteaua noastră nu se murdărește doar din cauza băuturilor vărsate sau a mâncării scăpate pe suprafața ei. Alți dăunători care ne pot afecta sănătatea sunt ascunși în saltea: acarieni, piele moartă, murdărie. Prin urmare, salteaua trebuie întreținută în mod regulat, mai ales dacă suferi de alergii sau ai animale de companie. O poți aspira destul de frecvent și curăţa cu anumite substanțe special pentru tipul de material conținut de saltea.

Saltelele își dublează greutatea la fiecare 10 ani. S-ar putea să fie la fel și cu salteaua ta. Salteaua acumulează firele de păr, celule moarte ale pielii, mucegai, bacterii, praf și acarieni. Este foarte ușor să curățați o saltea și o puteți face cu ușurință acasă.

Cum realizăm acest lucru? Ai nevoie de praf de copt, un aspirator și o cârpă umedă.

  • Aspirați bine salteaua, eliminând praful și murdăria. Asigurați-vă că peria aspiratorului este curată înainte de a o folosi pe pat, altfel salteaua se va murdări și mai mult.
  • Bicarbonatul de sodiu vă scapă de toate mirosurile urâte. Bicarbonatul elimină mirosurile, umezeală, murdăria și lăsă salteaua curată.
  • Petele de pe saltea se curăță ușor cu un amestec de bicarbonat de sodiu, apă și sare. Lăsați să acționeze 30 de minute, apoi ștergeți cu o cârpă umedă. La final veți vedea că salteaua nu mai miroase urât și se va simți mult mai curată la atingerea. Iar dacă sunteți o persoană alergică la praf și acarieni, veți observa o schimbare începând din acel moment.

Cum păstrăm salteaua curată?

Avem și câteva sfaturi pentru voi pentru a păstra salteaua cât mai curată pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

  • Răsucește salteaua o dată la trei luni, deoarece, în felul acesta, se uzează uniform.  Prin răsucirea saltelei o dată la 3 luni, partea de la cap va ajunge la picioare și invers. Evită să creezi o adâncitură în saltea.
  • O dată la șase luni se recomandă să întorci salteaua, de pe o parte pe cealaltă, în cazul în care este o saltea cu două fețe, așa cum am amintit și mai sus.
  • Evită să consumi alimente sau lichide în pat. Spre exemplu, firmiturile pot ajunge în pat și în timp pot apărea mirosuri neplăcute.
  • Aerisește camera și salteaua.