Home » Tehnologie & Știinta » Cum poți să cureți tastatura laptopului cu niște produse banale pe care le ai la îndemână. Metode simple și eficiente

Cum poți să cureți tastatura laptopului cu niște produse banale pe care le ai la îndemână. Metode simple și eficiente

Cojocaru Cristian / 25.03.2022, 16:22
Cum poți să cureți tastatura laptopului cu niște produse banale pe care le ai la îndemână. Metode simple și eficiente

Tastatura se va murdări la un moment dat, indiferent că este vorba despre o tastă lipicioasă din sucul pe care l-ai vărsat, firimituri de mâncare sau taste care sunt foarte strălucitoare din cauza grăsimii de pe degete. Află metoda prin care poți să cureți tastatura laptopului tău, cu câteva lucruri pe care le ai în jurul tău.

Metode prin care să cureți tastatura laptopului tău

Curățarea acesteia va face tastatura mai atractivă din punct de vedere vizual și poate ajuta la eliminarea bacteriilor și germenilor care se află pe suprafață. Înainte de a face toate aceste lucruri, specialiștii indică pentru igienta ta, ca de fiecare dată să te speli pe mâini înainte și după ce utilizezi laptopul.

Înainte de a începe, asigură-te că laptopul sau tastatura sunt deconectate de la cablul de alimentare și complet oprite pentru a evita deteriorarea oricăror componente electrice. De asemenea, te ajută să nu ștergi accidental ceva important de pe computer pe măsură ce cureți tastele individuale. Iată cum să-ți faci laptopul curat și fără bacterii.

Scutură resturile dintre taste

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este că întorci laptopul sau tastatura cu susul în jos pentru a scutura resturile vizibilie, iar aici ne referim la firimiturile acumulate printre ele și la praful care s-a strâns acolo. Poți totodată să o scuturi înainte și înapoi pentru a putea scoate și resturile blocate.

Suflă murdăria cu aer comprimat

Este recomandat să ai mereu la îndemână un tub de aer comprimat. Astfel, înclină tastatura și utilizează „paiul” atașat, după care pulverizează aerul în zig-zag, astfel să nu ratezi nicio zonă. Rotește tastatura și repetă mișcarea de zig-zag până când ajungi în toate cele patru puncte ale tastaturii.

Dacă observi că încă se mai află mizerie între taste, poți curăța prin pulverizare cu rafale scurte. Nu introduce „paiul” tubului sub taste în timp ce pulverizezi pentru că acest lucru ar putea deteriora părțile electronice de dedesubtul lor.

Folosește un șervețel dezinfectat sau alcool pentru a șterge

Gândește-te la toți microbii și bacteriile care se adăpostesc pe tastatură. De fapt, studiile arată că tastaturile sunt mult mai murdare decât un scaun de toaletă. Cel mai bine este să scoți tastele, dacă este posibil, înainte de a le curăța. Cu toate acestea, dacă preferi să nu încerci să scoți singur tastele, le poți dezinfecta în continuare.

Vei avea nevoie de un șervețel umed dezinfectant sau o cârpă îmbibată în alcool. Nu utiliza o cârpă umezită cu apă, deoarece aceasta poate deteriora circuitul electronic aflat sub taste. Șterge toate suprafațele tastaturii și las-o să se usuce înainte de a o reconecta sau de a porni laptopul.

cureți tastatura laptopului
Scoate tastele pentru o curatare mai amanuntita

Scoate tastele, dacă este posibil

Cele mai multe tastaturi au opțiunea de a scoate tastele pentru a le oferi o curățare bună în profunzime. Cu toate acestea, dacă încerci să cureți tastatura laptopului tău, verifică mai întâi marca și modelul pentru a te asigura că tastele pot fi scoase efectiv.

Vei avea nevoie de o unealtă suficient de subțire și plată pentru a încăpea sub taste, dar fermă pentru a le ridica cu ușurință. O șurubelniță cu cap plat sau un cuțit pentru unt sunt ambele opțiuni bune dacă nu ai o unealtă desemnată pentru această sarcină.

După ce ai scos tastele, curăță murdăria cu un tampon de vată sau cu o scobitoare. De asemenea, poți înmuia tastele în apă cu săpun sau poți folosi un șervețel dezinfectant pentru a le curăța. Lăsă-le să se usuce complet înainte de a le aplica din nou pe tastatură. Dacă mai vezi câteva firimituri pe care le-ai omis, utilizează un mic accesoriu pentru aspirator pentru a le îndepărta.

Ce să nu faci

  • Nu pulveriza niciodată lichid pe tastatură!
  • Nu scufunda tastatura în apă!
  • Nu smulge tastele de pe tastatură!
  • Nu folosi produse de curățare care conțin înălbitor!