Fiind folosite noapte de noapte, pernele sunt un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, acarienilor și a diverșilor alți microbi. De asemenea, inevitabil, acestea se mai și murdăresc și nu este deloc plăcut ochiului atunci când schimbi fața de pernă să vezi pete pe ele. Așadar, pernele ar trebui spălatede mult mai multe ori decât ai crede. Iată cum se curăță corect pernele din puf.
Pernele din puf sunt foarte fine și comode, preferate de toți iubitorii de odihnă. Însă, mulți nu știu că acestea ar trebui curățate periodic, iar curățarea să fie făcută ca la carte, pentru ca forma lor să nu fie afectată și să le ai pentru cât mai mult timp. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că este important ca ele să fie spălate des, deoarece pot fi mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor și acarienilor.
În plus, acestea adună și foarte mult praf, salivă sau uleiuri secretate de piele. Menținerea lor curate va ajuta la un somn mai bun, dar și la o rezistență pentru o perioadă mai lungă de timp a acestora. În comparație cu alte tipuri de perne, cele cu fulgi sau puf ăși păstrează forma chiar și după spălare, așa că nu ai de ce să îți faci griji.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Fețele de pernă este recomandat să fie spălate săptămânal, iar pernele de puf necesită o curățare în profunzime de cel puțin două ori pe an. Cea mai simplă metodă prin care se curăță pernele din puf fără ca forma lor să fie modificată este să fie băgate mașina de spălat, fără huse, la un program special selectat pentru rufe delicate.
De asemenea, asigură-te că le examinezi atent să nu existe vreo gaură pe unde poate să iasă puful sau fulgii. Totodată, ideal ar fi să bagi câte două, pentru a menține balanța. Atenție și în ceea ce privește alegerea produsului de curățat. O greșeală pe care majoritatea gospodinelor o fac este să le spele cu detergent pudră. Acesta poate lăsa reziduuri în interioul sau pe exteriorul pernei.
De asemenea, nu este bine să speli pernele cu apă căldă, pentru că dunează pufului. Apa trebuie să fie ori foarte fierbinte, ori foarte rece. Un alt sfat este ca pernele să fie clătite de două ori, folosind programul de clătire, pentru a te asigura că se curăță cât mai bine de reziduurile de detergent. După ce se termină programul, ele trebuie rapid scoase din mașină și puse la uscat, rearanjându-le la forma lor inițială.
În cazul în care nu dorești să le bagi la mașina de spălat, află că se pot spăla și de mână. Ai nevoie de un lighean cu apă caldă, detergen lichid și un prosop de baie. Exact cum am spus și în rândurile de mai sus, verifică înainte să nu existe găuri în perne, pe unde să iasă puful.
Umple ligheanul de apă caldă, pune două linguri de detergent lichid și amestecă foarte bine până când acesta se dizolvă cum trebuie. Apoi, pune pernele în apă timp de 5 minute. Acestea trebuie presate în apă, pentru a începe curățarea propiu-zisă.
Apasă-le ușor pentru că apa să intre în ele, iar la final asigură-te că le clătești foarte bine. Se usucă la soare sua la aer, însă ai grijă să le întorci din oră în oră și să aranjezi fulgii, pentru a se usca în totalitate.