Home » Cum să faci orice » De ce să pui oțet într-o cratiță în care ai ars mâncarea. Trucul genial

De ce să pui oțet într-o cratiță în care ai ars mâncarea. Trucul genial

Manolică Anca / 16.07.2021, 11:19
De ce să pui oțet într-o cratiță în care ai ars mâncarea. Trucul genial

Dacă ești în căutarea unei soluții salvatoare pentru a curăța urmele de arsuri de pe un vas, ei bine noi venim cu un truc simplu și genial. Pune puțin oțet într-o cratiță în care ai ars mâncarea și vei vedea ce efecte uimitoare are

De ce să pui oțet într-o cratiță în care ai ars mâncarea

Sigur ți s-a întâmplat și ție să uiți o cratiță de mâncare pe foc, iar rezultatul să fie unul pe care nu ți l-ai fi dorit: multe pete de mâncare arsă care trebuie neapărat curățate. Dacă ai încercat fel și fel de produse și multe dintre ele nu au dat roade, noi venim cu o soluție salvatoare care va curăța urmele de mâncare arsă de pe vas simplu. Unde mai pui că este ieftină și la îndemâna oricui!

Așadar, soluția salvatoare în cazul vaselor confecționate din inox de calitate pentru a curăța urmele de mâncare arsă constă în două ingrediente ieftine, care se regăsesc în orice casă: detergentul de vase și oțetul. Află cum trebuie să procedezi în îndurile de mai jos.

Trucul genial care te scapă de urmele de arsuri de pe vase

Indiferent dacă ai uitat oala pe foc sau nu ai învârtit suficient și te-ai ales cu o mare arsură pe fundul oalei, ei bine primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui apă caldă în cratiță și să o lași peste noapte la înmuiat. A doua zi, înlocuiește apa din vas, adaugă detergent de vase și pune-o pe aragaz să fiarbă la foc mediu, până dă în clocot de câteva ori. Apoi, adaugă o cană mare de oțet în cratiță, stinge focul, pune un capac peste vas și lasă să acționeze o oră, două.

De ce să pui oțet într-o cratiță în care ai ars mâncarea
De ce să pui oțet într-o cratiță în care ai ars mâncarea

Combinația dintre detergentul de vase și oțet face ca o parte din arsură să se înmoaie, dar nu va fi suficient pentru a curăța toate urmele de mâncare arsă. După ce ai făcut acest pas, mai apoi trebuie să folosești o pastă de curățat și un burete care nu zgârie inoxul, pentru a scăpa complet urmele rămase.

Oțetul curăță și calcarul depus pe para de la duș sau în mașina de spălat

La fel ca bicarbonatul, și oțetul are multiple întrebuințări atunci când vine vorba de curățenie. Un truc de care nu foarte mulți au auzit este folosirea oțetului pentru a curăța depunerile de calcar de pe para de la duș. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi oțet peste para de duș, să o înfășori într-o pungă sau folie alimentară și să lași să acționeze peste noapte.

De asemenea, oțetul poate fi folosit cu încredere pentru a scăpa de calcarul și bacteriile nedorite care se pot acumula în interiorul maşinii de spălat şi prin ţevile din care curge apa peste rufe. Curățarea acesteia este importantă atât pentru igienizarea hainelor pe care le îmbraci în fiecare zi, cât și pentru sănătatea ta și a tuturor membrilor familie tale.

Pentru a curăța mașina de spălat trebuie să o pornești setată pe un program de apă fierbinte, dar în loc de detergent trebuie să pui două pahare mai mici de oţet alimentar. Lasă maşina să spele în gol şi să clătească tot sistemul cu soluţia dezinfectantă.