Home » Când, unde, cum » Ce se întâmplă de fapt dacă pui oțet în mașina de spălat. Soluția banală și uimitoare

Ce se întâmplă de fapt dacă pui oțet în mașina de spălat. Soluția banală și uimitoare

Violeta Badea / 28.05.2021, 12:41
Ce se întâmplă de fapt dacă pui oțet în mașina de spălat. Soluția banală și uimitoare

Ce se întâmplă de fapt dacă pui oțet în mașina de spălat. Cu toții ne dorim ca hainele noastre preferate să nu se deterioreze niciodată, iar albul să nu devină gri. Cu toate acestea, pare imposibil să găsești un detergent bun, ieftin și care să dea rezultate. Ei bine, un ingredient poate rezolva aceste probleme. Aproape că nu o să-ți vină să crezi. Iată care este soluția banală și uimitoare!

Ce se întâmplă de fapt dacă pui oțet în mașina de spălat

Cu siguranță te-ai confruntat, la un moment dat, cu problema rufelor albe. Multe persoane iubesc aceste haine și le poartă cu plăcere, mai ales în anotimpul de vară. Însă, albul este destul de pretențions și dacă nu folosești un detergent bun diferența se poate observa încă de la prima spălare. Odată cu trecerea timpului, culoarea își pierde din intensitate, iar țesătura cedează.

Pentru a evita aceste probleme, este nevoie de un detergent bun, dar cele din comerț nu dau întotdeauna rezultatele dorite. Însă, un ingredient pe care-l ai, cu siguranță, în bucătărie te poate scăpa lejer de aceste neplăceri. Este vorba despre oțet. Acidul din această soluție are capacitatea de a elimina calcarul din apă, de a păstra hainele strălucitoare și țesătura moale. Și unde mai pui faptul că această soluție este extrem de ieftină și la îndemână oricui.

Atfel, oțetul poate fi folosit cu încredere pentru a scăpa de bacteriile neplăcute care se pot acumula in interiorul maşinii de spălat şi prin ţevile din care curge apa peste rufe. În final, mașina ta de spălat poate ceda dacă nu o cureți la momentul potrivit. Curățarea acesteia este importantă atât pentru igienizarea hainelor pe care le îmbraci în fiecare zi, cât și pentru sănătatea ta și a tuturor membrilor familie tale. De asemenea, mașina de spălat poate consuma fparte multă energie pentru o spălare dacă există depuneri care o împiedică sa funcționeze în parametri optimi.

Ce se intampla de fapt daca pui otet in masina de spalat
Ce se intampla de fapt daca pui otet in masina de spalat

Soluția banală și uimitoare

În continuare îți vom spune exact ceea ce trebuie să faci pentru a scăpa de problemele pe care le-am enumerat mai sus. Astfel, pentru a curăța mașina de spălat trebuie să o pornești setată pe un program de apă fierbinte, dar în loc de detergent trebuie să pui două pahare mai mici de oţet alimentar. Lasă maşina să spele în gol şi să clătească tot sistemul cu soluţia dezinfectantă.

Dacă vrei să cureți urmele lăsate pe suportul de detergent şi balsam tot ceea ce ai de făcut este să folosești o soluţie de bicarbonat de sodiu, oţet şi apă caldă şi să ștergi cu un burete sau cu o periuţă de dinţi fiecare astfel de suprafață a maşinii de spălat. În cazul în care vrei să obții haine mai curate trebuie să folosești o soluție compusă din oțet de mere și sare de lămâie.

Tot ceea ce trebuie să faci este să diluezi două linguri de oțet de mere cu puțină apă și să adaugi două, trei picături de ulei esențial de levănțică, dacă dorești ca hainele tale să fie mai parfumate după ce le speli. Compoziția se pune în suportul dedicat balsamului de rufe, iar apoi se setează la un program obișnuit. Rezultatele sunt uimitoare!