Home » Știri » Şapte întrebuințări nebănuite ale oțetului. Efecte uimitoare în bucătărie și casă

Şapte întrebuințări nebănuite ale oțetului. Efecte uimitoare în bucătărie și casă

Violeta Badea / 07.01.2021, 13:01
Şapte întrebuințări nebănuite ale oțetului. Efecte uimitoare în bucătărie și casă

Şapte întrebuințări nebănuite ale oțetului. Efecte uimitoare în bucătărie și casă. Cu toţii folosim oţetul atunci când preparăm o salată sau când pregătim murăturile pentru iarnă. Este excepţional pentru dressinguri sau sosuri, dar pe lângă gustul pe care îl dă mâncării, oţetul mai poate fi utilizat şi în alte scopuri. La ce folosim oţetul?

Şapte întrebuințări nebănuite ale oțetului

  • Oţetul este bun pentru îndepărtarea calcarului

Acesta are proprietăţi pe care le poţi folosi cu încredere în curăţenie. Dacă te-ai săturat de calcarul de pe obiectele sanitare, oţetul vine în ajutorul tău. Acesta poate curăţa cu uşurinţă piatra de pe maşina de spălat rufe, maşina de spălat vase sau fierbătoarele de apă. Tot ceea ce trebuie să faci este să turnaţi oţet în interorul aparatelelor şi să-l lăsaţi să acţioneze aproximativ un minut, apoi ştergeţi bine cu buretele, clătiţi şi totul va arăta ca nou.

  • Vindecă arsurile de pe corp

Şapte întrebuințări nebănuite ale oțetului. Dacă aţi stat prea mult la soare şi v-aţi ales cu câteva arsuri neplăcute, oţetul este un remediu natural ideal pentru tratarea acestora. Aplicaţi pe zona afectată comprese cu oţet de mere diluat cu apă, iar arsurile se vor vindeca mult mai uşor.

  • Curăţă apa din acvariu

Iubitorii de acvarii au o soluţie mai la îndemână pentru a îndepărta depunderile de calcar şi sare. Soluţia este să ştergeți pereții acvariului cu acest amestec de fiecare dată când îl spălați. Apoi, lăsați oțetul să se evapore şi clătiți recipientul cu apă de la robinet.

Cum te scapa otetul de calcarul de pe obiectele sanitare
Cum te scapa otetul de calcarul de pe obiectele sanitare
  • Oţetul acţionează antimicotic

Acesta este metoda perfectă pentru tratarea ciupercilor de la picior. Dacă nu aţi ajuns încă la medic, puteţi găsi soluţia chiar la dumneavoastră acasă. Tot ce aveţi de făcut este să înmuiaţi piciorul în oţetul diluat cu apă. Seara înainte de culcare aplicaţi o compresă cu acidul balsamic,iar efectele nu vor întârzia să apară.

  • Vă scapă de mirosurile neplăcute

Pentru că foarte multă lume se confruntă cu această problemă, ar fi bine să aflii că oţetul te poate ajuta în această privinţă. Primul lucru pe care îl ai de făcut este să identifici sursa mirosului şi să faci curăţenie în cameră. După ce aţi aerisit camera, puneţi câte un recipient cu oţet alb în cameră, peste noapte, iar dimineaţa aerul va fi mai proaspăt. De asemenea, când gătiţi, puneţi un recipient cu oţet, lângă aragaz. Acesta are rolul de a absorbi mirosul şi nu îi va permite să se împrăştie prin toată casa.

  • Oţetul luptă împotriva buruienilor

Ştiai că poţi folosi oţetul şi în grădină? Răspunsul este da! Buruienile pot fi îndepărtate cu diverse soluţii chimice, dar până să achiziţionezi astfel de produse care pot dăuna solului, poţi apela la soluţii naturale. Oțetul de mere vă scapă grădina de buruiene. Trebuie doar să stropiți zonele unde doriți să îndepărtaţi de iarba nedorită. Procedura trebuie repetată până când acestea dispar în totalitate.

  • Curăţă şi dezodorizează frigiderul

Amestecul dintre apă şi oţet este un detergent excelent pentru curăţarea frigiderului. Înmuiaţi un buerete în această soluţie şi apoi ştegeţi toate rafturile şi sertarele acestuia. Pe lângă bacteriile nedorite de care vă va scăpa, va dispărea şi mirosul neplăcut.