Home » Știri » Știri sociale » Remedii naturiste pentru păr gras – cum îți poate sări natura în ajutor

Remedii naturiste pentru păr gras – cum îți poate sări natura în ajutor

Pană Emanuela / 08.12.2020, 20:30
Remedii naturiste pentru păr gras – cum îți poate sări natura în ajutor

Aspectul uleios al părului reprezintă una dintre cele mai des întâlnite probleme în rândul femeilor, mai ales în sezonul rece. Șampoanele destinate scalpului gras nu au niciun efect? Există o mulțime de remedii naturiste, însă nu toate funcționează. Secretul constă în a încerca mai multe, astfel încât să găsești tratamentul potrivit pentru tipul tău de păr. Am pregătit pentru tine o listă de remedii naturiste, pentru ca tu să poți spune „adio“ părului gras.

Remedii naturiste pentru păr gras

Ai ajuns să te speli zilnic pe cap și să îți aranjezi părul, dar la scurt timp acesta își pierde din strălucire și capătă un aspect uleios? Părul gras presupune un dezechilibru al glandelor sebacee care secretă sebum și necesită o îngrijre specială, cu produsele potrivite.

„Părul gras nu trebuie spălat în fiecare zi, ci o dată la 3 zile“, spune dr. Ruxandra Constantina, potrivit adevarul.ro. „Să nu folosiţi un şampon agresiv şi nici şampoane de tip 2 în 1, 3 în 1. Balsamul are rolul lui şi trebuie aplicat separat, în funcţie de tipul de păr. Scalpul nu trebuie masat energic, pentru a nu stimula secreţia de sebum. Apoi nu trebuie să vă uscaţi cu foehnul prea aproape de păr“, recomandă ea.

Acum că a venit iarna, părul nostru are și mai mult de suferit, fiind direct afectat de temperaturile scăzute, vânt și umiditatea din aer. Astfel, podoaba capilară începe să secrete tot mai mult sebum. Rezultatul? Un păr uleios, tern, cu aspect neîngrijit, care nu arată deloc atrăgător și care nu stă la coafat.

Sebumul este acea substanță uleioasă care lubrifiază scalpul şi îl protejează de poluare, însă atunci când se secretă în exces, părul se murdăreşte repede și se lipește de cap. Sebumul nu este, însă, singura cauză pentru care părul ajunge să arate uleios și lipsit de vitalitate. Părul gras ar putea fi și o problemă genetică.

Alți factori ce determina apariția părului gras sunt: stresul, anxietatea sau cosmetice nepotrivite tipului de păr. De asemenea, există un mit care spune că persoanele care consumă alimente grase vor avea un păr asemenea. Însă, în realitate, această informație rămâne doar la stadiul de mit, pentru că oamenii de știință ne asigură că nu este deloc așa. Asta desigur, dacă nu uiți să te speli pe mâini după ce ai mâncat o porție de cartofi prăjiți și ți le treci prin păr.

Citește și: De ce apare mătreața și cum putem lupta eficient împotriva ei

Natura îți sare în ajutor

Acum că am descoperit împreună care sunt cauzele pentru care te confrunți cu un scalp gras, îți propunem să încerci măcar unul dintre relediile naturiste din lista de mai jos. Se poate dovedi de-a dreptul folositor.

Remedii naturiste care te ajută să scapi de părul gras
Remedii naturiste care te ajută să scapi de părul gras

1. Gălbenușul de ou – acesta este unul dintre cele mai vechi remedii, iar bunica ta îl cunoaște cu siguranță. Gălbenușul de ou hrănește în profunzime firul de păr și ajută la eliminarea sebumului în exces. Tot ce trebuie să faci este să pregătești o mască din două gălbenușuri și o linguriță de suc de lămâie și să o aplici pe scalp.

2. Aloe vera – gelul din aloe vera reprezintă unul dintre cele mai eficiente tratamente împotriva scalpului gras. Toarnă o linguriță de gel de aloe vera în șamponul pe care îl folosești, după care o linguriță de suc de lămâie. Atunci când te speli pe cap așteaptă câteva minute pentru ca ingredientele să își facă efectul.

3. Oțetul de mere este cunoscut pentru proprietatea sa te a te ajuta să scapi de aspectul uleios al părului. Atenție, însă! Înainte de a fi folosit, acesta trebuie neapărat combinat cu apă. Adaugă două sau trei lingurițe de oțet de mere într-o cană și amestecă bine. După ce te-ai spălat pe cap, clătește părul cu această soluție.

4. Ceaiul verde – spală-te pe cap așa cum o faci în mod obișnuit, iar la final clătește părul cu ceai verde. Acesta trebuie să fie călduț, nicidecum fierbinte, și preparat din pudră sau frunze uscate de ceai. Lasă-l să acționeze timp de 30 de minute, după care clătește cu apă călduță.

5. Sucul de lămâie – amestecă sucul obținut după ce si stors o lămâie cu 250 de ml de apă, adaugă două lingurițe de miere și amestecă până ce compoziția devine omogenă. Aplică masca obținută pe păr și las-o să acționeze 5 minute. La final, clătește părul bine cu apă călduță.

6. Bicarbonatul de sodiu – dacă ne citești de ceva vreme, știi deja cât de eficient este bicarbonatul de sodiu și în câte scopuri poate fi folosit. În ceea ce privește părul gras, tot ce trebuie să faci este să amesteci una sau două linguri de bicarbonat de sodiu cu 250 de ml de apă și să clătești părul cu această soluție.

De asemenea, nu uita să:

  • alegi un şampon translucid, nu cremos;
  • folosești o dată pe săptămână o mască cu argilă din farmacie;
  • speli părul ziua. Glandele sebacee funcţionează greu noaptea;
  • folosești mai puţin produs la fiecare spălare;
  • eviți peria de păr. Foloseşte piepteni.