Home » Cum să faci orice » De ce să pui un cub de gheață pe carnea de pe grătar. Trucul genial oferit de un celebru bucătar

De ce să pui un cub de gheață pe carnea de pe grătar. Trucul genial oferit de un celebru bucătar

Alexandru Cazacu / 20.04.2022, 11:57
De ce să pui un cub de gheață pe carnea de pe grătar. Trucul genial oferit de un celebru bucătar

Fără îndoială, românii sunt mari amatori de grătare, iar fiecare dintre ei au propriile secrete pentru coacerea cărnii în acest mod. Cu toate acestea, există un truc eficient la prepararea cărnii pe grătar pe care nu mulți îl cunosc. În plus, această metodă este mult mai sănătoasă decât folosirea grăsimi sau a untului. Hai să vedem de ce e bine să pui un cub de gheață pe carnea de pe grătar.

De ce să pui un cub de gheață pe carnea de pe grătar

Trucul de care vă vorbeam presupune folosirea unui cub de gheață și a fost dezvăluit de Chef Graham Eliot. Această metodă poate fi folosită atât pentru chiflele de burgeri, cât și pentru carnea de porc sau vită. Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi un cub de gheață pe carnea pusă pe grătar.

Cubul de gheață va împiedica carnea să se gătească în exces și va adăuga puțină umiditate suplimentară cărnii de vită. Acest truc este foarte eficient, mai ales dacă bucățile de carne sau chiflele de burger sunt mai mari. Apa rezultată din topirea gheții va fi absorbită de carne care, în loc să se usuce, se va menține umedă, potrivit celor de la Mashed.

Cu toate acestea, trebuie să avem în vedere unele lucruri atunci când folosim această metodă, pentru că există și câteva capcane. Mai exact, fripturile și chiflele de burgeri trebuie să fie destul de groase, în funcție de forma și dimensiunea cubului de gheață. În ceea ce pricește chiflele, acestea trebuie să fie gătite la o temperatură internă destul de ridicată pentru a ne asigura că gheața se topește.

De ce să pui un cub de gheață pe carnea de pe grătar
De ce să pui un cub de gheață pe carnea de pe grătar. Trucul genial oferit de un celebru bucătar

Nu uita să cureți bine grătarul înainte de a te apuca de gătit

Când ești pe punctul de a arunca carnea pe grătar, probabil că ți-e deja foame. Însă, doar pentru că ai condimentat carnea nu înseamnă că poți să te apuci de grătar. Este, de asemenea, foarte important să cureți bine grătarul, indiferent dacă acesta este pe lemne, cărbune, gaz sau chiar electric.

Cu siguranță nu vei pune carnea crudă într-o tavă murdară și carbonizată, înainte să o bagi în cuptor. ei bine, acest lucru este valabil și în cazul grătarului. Chiar dacă grătarul pe care îl deții are un capac, rămânând afară în curte, acesta va aduna praful, murdăria și alte altele. În plus, acel reziduu carbonizat poate adăposti bacterii și poate face ca alimentele pe care urmează să le gătești se lipească de grătar.

Există mai multe moduri de a curăța ușor grătarul. De la înmuierea grătarului în apă fierbinte cu detergent și până la o spălare rapidă, este absolut necesar ca grătarul să fie curățat înainte de a te apuca de treabă. În caz că nu ai curățat grătarul de la ultima folosire, cel mai probabil, vei avea nevoie de o perie specială de sârmă. Așadar, înainte să arunci carnea condimentată pe grătar, curăță-l temeinic.