De regulă, friptura de miel este nelipsită de pe mesele de Paște ale românilor. Cum ne aflăm în preajma sărbătorilor pascale, fiecare merge în piețe pentru a face cumpărături, iar pe listă se află, desigur, și carnea de miel. De ani buni, circulă un mit potrivit căruia carnea de câine poate fi vândută de falși comercianți drept carne de miel. Pentru a evita orice urmă de îndoială, noi venim cu câteva sfaturi utile despre cum poți să deosebești carnea de miel de cea de câine sau alt animal.
Cum majoritatea consumatorilor de carne vor să pună pe masa de Paște preparate de miel, mulți vânzători ambulanți caută să profite de acest lucru pentru a face mai mulți bani. Iar păgubiți sunt clienții care, de multe ori, nu verifică cu atenție ceea ce cumpără. Astfel, aceștia se pot trezi că au cumpărat carne de câine sau carnea unor alte animale moarte și tranșate, în loc de carnea de miel pentru care au plătit.
Pentru a evita o situație de acest fel, specialiștii vin cu câteva sfaturi pentru a deosebi tipurile de carne. Există câteva diferențe între de care ar trebui să ții cont, potrivit Realitatea.net:
De asemenea, dacă, pentru masa de Paște, alegi să cumperi carne de miel dezosată, ar trebui să știi că:
Specialiștii le recomandă românilor să cumpere carne și preparate din carne de miel din unități înregistrate sanitar-veterinar pentru un astfel de comerț. Aici ele sunt mereu verificate și corespund normelor în vigoare.
De asemenea, important de precizat este că în cazul cărnii de ovine, carcasa trebuie să prezinte întotdeauna capul și organele interne, precum și ștampila oficială de control sanitar. Ea se regăsește, de regulă, pe spată și pe pulpe.