De ce sunt scoase anumite filme și seriale de pe Netflix. 3 motive care explică situația

de:
25 05. 2021, 09:51
Netflix platforma

De ce sunt scoase anumite filme și seriale de pe Netflix. Ai o listă cu filme și seriale bune de pe Netflix, dar observi că unele au dispărut de pe platformă? Mulți dintre noi am pățit asta și ne-am întrebat de ce au fost eliminate din grilă. Ei bine, oficialii explică situația. De ce sunt scoase anumite filme și seriale de pe Netflix veți afla din materialul următor.

De ce sunt scoase anumite filme și seriale de pe Netflix

Din ce în ce mai multe persoane renunță la programele tradiționale în favorea serviciilor de streaming. Din punct de vedere al conținutului de pe plaformă, Netflix se situează pe primul loc, atât din punct de vedere al cantității, cât și în ceea ce privește calitatea titlurilor pe care le poți viziona.

Compania a adunat anul trecut peste 200 de milioane de abonați, pe fondul consumatorilor ținuți acasă de pandemie. Netflix are în prezent peste 500 de titluri în post-producție, iar lună de lună apar filme noi pe platformă. În timp ce anumite filme și seriale sunt eliminate. Cu siguranţă ţi s-a întâmplat să constaţi acest lucru. Care este explicația? Ei bine, reprezentanții companiei au dat răspunsul.

De ce sunt scoase anumite filme si seriale de pe Netflix

3 motive care explică situația

Oficialii companiei au spus că anumite titluri trebuie scoase de pe Netflix conform acordurilor de licențiere. Când se apropie data de expirare a unui film sau a unui serial, se iau în considerare următoarele trei aspecte:

1. Sunt drepturile de difuzare încă disponibile?

2. Cât de popular este titlul și cât de mult costă?

3. Factori care țin de disponibilitatea sezonieră sau regională

Dacă licența pentru un serial sau film este reînnoită, acesta rămâne în cadrul serviciului pentru a te bucura de el. Dacă licența pentru un titlu nu este reînnoită, Netflix anunță atunci când acesta urmează să nu mai fie disponibil. De asemenea, reprezentanții s-au gândit să anunțe dacă o anumită producție nu va mai fi disponibilă pe Netflix în următoarea lună.

Astfel, pe platformă se afișează următorul mesaj: „Ultima zi în care poate fi vizionat pe Netflix”. De regulă, anunțul se regăsește pe pagina cu detalii a serialului sau a filmului, ori în partea de sus a ecranului, la prima redare a unui titlu.

Despre Netflix

Netflix este o companie americană, care se bazează pe abonamentele de streaming video și le permite abonaților să vizioneze filme, seriale și documentare pe diferite dispozitive conectate la internet (Laptop, TV, Smartphone, Tabletă). Abonamentul Netflix este lunar și poate fi întrerupt oricând de către client.

Serviciul a apărut pentru prima dată pe piața din România pe data de 6 ianuarie 2016, iar operatorul online pune la dispoziție subtitrări în limba română dacă contul este creat pe Netflix România. Platforma oferă trei tipuri de abonamente, fiecare cu prețuri și servicii diferite.

Tariful abonamentelor variază de la 7,99 euro la 11,99 euro pe lună. Fără costuri suplimentare, fără contracte. Înainte de a te decide dacă merită investiția sau nu, compania dă șansa potențialilor clienți de a viziona timp de o lună producțiile în mod gratuit. Pentru a-ți crea un cont de Netflix trebuie să accesezi site-ul lor oficial.