Home » Cum să faci orice » Desert rapid fără coacere. Se prepară ușor și este nemaipomenit de gustos. De ce ingrediente ai nevoie

Desert rapid fără coacere. Se prepară ușor și este nemaipomenit de gustos. De ce ingrediente ai nevoie

Alexandru Cazacu / 24.11.2021, 14:21
Desert rapid fără coacere. Se prepară ușor și este nemaipomenit de gustos. De ce ingrediente ai nevoie

Ești în criză de timp, musafirii pot să îți apară în orice moment la ușă, iar desertul încă nu l-ai făcut? Ei bine, nu trebuie să intri în panică, deoarece noi îți vom prezenta astăzi un desert rapid fără coacere. Această prăjitură este foarte ușor de preparat și extrem de gustoasă.

Desert rapid fără coacere. Este foarte simplu de preparat și are un gust uimitor

Așadar, dacă ești în criză de timp, folosind doar câteva ingrediente și fără coacere, poți prepara un desert cu adevărat uimitor, într-un timp foarte scurt. Haideți să vedem cum se prepară această minunată prăjitură și care sunt ingredientele necesare.

Ingrediente:

  • 800 ml lapte condensat
  • 600 g biscuiți cu cacao (fără cremă)
  • zeama de la 2 lămâi mari
  • zahăr pudră.

Prăjitură fără coacere – Mod de preparare

Pentru început, trebuie să menționăm faptul că veți avea nevoie de o tavă pentru prăjituri de aproximativ 20×20 cm. Mai întâi, cu ajutorul unui storcător vom stoarce zeama de la cele două lămâi. Apoi, într-un bol vom pune laptele, zahăr pudră și zeama obținută, pe care le vom amesteca bine cu ajutorul unui mixer, până obținem o consistența cremoasă.

În continuare, așezăm pe fundul tăvii un strat de biscuiții, iar peste aceștia turnăm puțină compoziție de lapte și zeamă de lămâie și o întindem uniform pe toată suprafața. Peste compoziție vom așeza alt strat de biscuiți cu cacao și alt strat de biscuiți. Ultimul strat va fi de cremă, așadar trebuie să o împărțim în așa fel încât să ne ajungă.

După ce am pus și ultimul strat, adică cel de cremă, mărunțim cu ajutorul unui robot de bucătărie 100 g de biscuiți și îi presărăm deasupra prăjiturii. Ei bine, nu ne-a mai rămas nimic de făcut decât să dăm tava la frigider pentru cel puțin 120 de minute. După ce s-au scurs cele două ore, scoatem tava și tăiem prăjitura în pătrățele sau cum dorim.

Desert fără coacere, simplu și rapid
Cel mai rapid desert fără coacere

Prăjitură fără coacere cu mere și cremă stracciatella

Ingrediente:

  • 25 de biscuiți (dreptunghiulari fără cremă)
  • 750 g mere dulci
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 1/2 linguri zahăr tos
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 30 g ciocolată neagră.

Mod de preparare

Mai întâi vom spăla și curăța merele de coajă, după care le dăm prin răzătoarea mare. Într-o cratiță, punem merele rase, scorțișoara și zahărul tos și le călim pentru aproximativ 15 – 20 de minute sau până scade toată zeama.

După ce zeama a scăzut, stingem focul și dăm merele deoparte ca să se răcească. Între timp ne ocupăm de stracciatella. Așadar, batem zahărul pudră cu smântâna pentru frișcă, până aceasta se întărește. Apoi dăm ciocolata prin răzătoarea mică și o adăugăm și pe aceasta în frișcă, amestecând ușor.

Pe fundul unei tăvi cu dimensiunile de aproximativ 20×20 cm vom pune mai întâi un strat de biscuiți, apoi merele rase și răcite. Deasupra stratului de mere vom mai pune unul de biscuiți, iar peste acestea vom întinde uniform crema pe toată suprafața. Tot ce mai avem de făcut este să dăm prăjitura la frigider până a doua zi dimineață, după care o putem scoate și tăia în forma dorită.