Home » Cum să faci orice » Dulceață de căpșuni. Cum alegi fructele și ce e bine să faci înainte de le pune la fiert. Trucul uimitor

Dulceață de căpșuni. Cum alegi fructele și ce e bine să faci înainte de le pune la fiert. Trucul uimitor

Violeta Badea / 09.06.2021, 12:29
Dulceață de căpșuni. Cum alegi fructele și ce e bine să faci înainte de le pune la fiert. Trucul uimitor

Suntem în anotimpul de vară, iar gospodinele pregătesc multe bunătăți pentru sezonul rece. Prima pe listă este dulceața de căpșuni. Aceasta ne amintește de perioada copilăriei și de vacanțele pe care le petreceam la bunici. Dulceața de căpșuni este aromată, gustoasă, parfumată și merge de minune întinsă pe o felie de pâine prăjită. Iată cum alegi fructele și ce e bine să faci înainte de a le pune la fiert. Iată trucul uimitor!

Dulceață de căpșuni. Cum alegi fructele

Dulceața de căpșuni este preferata celor mici și celor mari. Acest preparat este foarte apreciat, deoarece are o aromă senzaționață, o culoare fermecătoare și un gust foarte bun. Mai mult decât atât, dulceața de căpșuni este foarte bogată în minerale și vitamine. De asemenea, trebuie să menționăm că preparatul își păstrează o mare parte din proprietățile fructelor proaspete.

Ca orice alt preparat, dulceața de căpșuni are secretele ei. Trebuie să acorzi o foarte mare atenție modului în care alegi fructele. Fie că tai căpșunele sau le folosești întregi, există câteva detalii care pot face diferența. Marii bucătari le recomandă celor care vor să pregătească cea mai bună dulceață să aleagă doar fructele care au pulpa tare și sunt suficient de coapte. De asemenea, preparatul nu trebuie să conțină fructe prea mari, ci este de preferat ca acestea să fie de dimensiune mică sau medie.

Sfaturi pentru a obtine cea mai buna dulceata de capsuni
Sfaturi pentru a obtine cea mai buna dulceata de capsuni

Ce e bine să faci înainte de le pune la fiert

Fructele trebuie să fie spălate, curățate de resturi de pământ și de codițe. Ulterior, acestea se așează pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie pentru a absorbi tot surplusul de apă. Apoi, căpșunile se pun într-un vas mai mare, în straturi succesive cu zahărul. Dulceața de căpșuni trebuie să conțină o cantitate egală de zahăr și fructe. Specialiștii spun că zahărul alb nu se pune deasupra fructelor înainte de a se pune la fiert.

Un alt secret este acela de a folosi aproximativ 50 de ml de zeamă de lămâie la o cantitate de un kilogram de căpșuni. Lămâia are capacitatea de acționa ca un conservant natural. În același timp, aceasta păstrează aroma și parfumul căpșunilor. Trebuie să avem grijă să separăm o cantitate de 400 de ml de sirop la un kilogram de căpșuni. Conținutul se ține pe foc timp de circa trei minute. După ce s-a adunat spuma, aceasta se așează în recipiente speciale.

Căpșunile amestecate cu zahărul se țin la foc timp de 20 de minute și se amestecă încontinuu pentru a nu se lipi. După ce a expirat acest timp, dulceața de căpșuni se lasă la temperatura camerei timp de o zi. A doua zi se așează din nou pe foc și se lasă să fiarbă în jur de aproximativ un sfert de oră. Dulceața trebuie să aibă siropul asemănător cu mierea, iar acest aspect se poate testa pe o farfurie. Dulceața de căpșuni se depozitează în borcane și se sigilează. În final, acestea se întoarc cu capul în jos şi se acoperă cu o pătură pentru a determina formarea vacuum-ului.