Home » Cum să faci orice » Este bine sau nu să folosești bicarbonatul de sodiu atunci când vrei să-ți scoți culoarea din păr

Este bine sau nu să folosești bicarbonatul de sodiu atunci când vrei să-ți scoți culoarea din păr

Manolică Anca / 07.06.2021, 16:40
Este bine sau nu să folosești bicarbonatul de sodiu atunci când vrei să-ți scoți culoarea din păr

Părul este un ajutor de nădejde atunci când vrem să ne scoatem stilul și personalitatea în evidență. De asemenea, de fiecare dată când vrem să facem o schimbare radicală de look, podoaba capilară este în capul listei. Și cum a devenit la modă decolorarea părului, atât pentru luminarea look-ului, pentru a căpăta o strălucire, cât și pentru a ne vopsi cu culori îndrăznețe și extravagante, în acest articol vei afla dacă este bine sau nu să folosești bicarbonatul de sodiu atunci când vrei să-ți scoți culoarea din păr.

Este bine sau nu să folosești bicarbonatul de sodiu atunci când vrei să-ți scoți culoarea din păr

Venirea verii aduce cu ea emoții pozitive, inspirație pentru noi schimbări și dorința de a avea un look cât mai fresh. Dacă îți dorești o nuanță mai deschisă a parului, visezi la șuvițe aurii, gri sau la balayage în tonuri calde, trebuie să știi este necesară o decolorare a părului, în una sau mai multe etape, în funcție de nuanța dorită.

Fiind un proces destul de complex, indiferent unde alegi să îl faci, acasă sau la salon, este important să te asiguri că te lași pe mâinile unui specialist, cu experiență în domeniu, pentru ca părul tău să nu aibă de suferit. Când vine vorba de decolorarea părului acasă, principalul avantaj îl constituie prețul, pentru că este mult mai mic față de salon. Cu toate acestea trebuie să ai în vedere niște riscuri, precum deteriorarea părului, dacă nu apelezi la un specialist.

Părul se poate arde foarte ușor dacă nu ai experiență și exisă mereu riscul unei decolorări neuniforme. Dacă vrei totuși să încerci acasă, sunt câteva metode care circulă pe internet. Iar cea cu bicarbonat de sodiu este una dintre ele.

Decolorarea părului trebuie făcută de un specialist
Decolorarea părului trebuie făcută de un specialist

Cum îți decolorezi părul cu bicarbonat de sodiu

Chiar dacă ar suna ciudat, află că îți poți deschide nuanța parului folosind și metode naturale, în acest caz, bicarbonatul de sodiu. Acesta este un compus din sodiu și ioni de bicarbonat, iar pH-ul de 9 îl face un bun produs pentru curățare. Cu siguranță l-ai folosit la curățarea bucătăriei la diverse alte activități din gospodărie.

Pentru această metodă de decolorare a părului trebuie să amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu cu puțina apă, pentru a obține o pastă. După aceea, aplică pasta pe păr cu o pensulă pentru vopit. Alege suvițe de păr dacă vrei să te suvițezi, dacă nu, aplică pe tot părul.

Pasul următor este să înfășori suvițele în folie de aluminiu. Cum căldura accelerează decolorarea parului, poți încălzi șuvițele cu un uscător de par. Lasă pasta să acționeze timp de 10-15 minute. După ce a trecut timpul, clătește părul folosind o lingura de oțet de mere, care poate fi amestecată cu cinci picături de ulei esențial, Oțetul este indicat pentru a readuce nivelul pH-ului la 4-5, adică valoarea normală.