Home » Cum să faci orice » Ingredientul banal care face orice prăjitură să fie un adevărat deliciu. Ce nu trebuie să lipsească din rețetă

Ingredientul banal care face orice prăjitură să fie un adevărat deliciu. Ce nu trebuie să lipsească din rețetă

Alexandru Cazacu / 18.12.2021, 17:52
Ingredientul banal care face orice prăjitură să fie un adevărat deliciu. Ce nu trebuie să lipsească din rețetă

Cu siguranță, toate gospodinele își doresc ca deserturile pe care le prepară să fie perfecte, iar cei care le gustă să rămână impresionați. În caz că nu știați deja acest lucru, secretul pentru un desert perfect constă în adăugarea unui ingredient care face diferența. Haideți să vedem care este acest ingredient minune, datorită căruia prăjiturile ies cu adevărat delicioase.

Ingredientul care face orice prăjitură să fie mai delicioasă

Dacă v-am pus pe gânduri și încă nu v-ați dat seama deja, migdalele sunt cele care transforma orice desert într-o adevărată operă de artă culinară. Pe lângă faptul că dă o textură deosebită, gust și complexitate, o prăjitură cu migdale este pur și simplu delicioasă.

Indiferent dacă le folosim mărunțite sau dacă sunt sub forma de fulgi, migdalele pot fi adăugate cu încredere în orice desert. Tocmai de aceea, noi îți vom prezenta în următoarele rânduri o rețetă inedită de prăjitură cu migdale.

Aceasta este foarte fină, aromată și extrem de delicioasă. Pe lângă toate acestea. rețeta este foarte ușoară, nu conține ingrediente speciale și nu necesita un timp îndelungat de preparare. Hai să vedem care sunt ingredientele necesare și ce pași trebuie să parcurgem.

Rețetă de prăjitură cu migdale

Ingrediente pentru blat:

  • 150 g făină de grâu
  • 120 g unt (la temperatura camerei)
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de vanilie
  • sare.

Ingrediente pentru cremă:

  • 2 linguri făină
  • 130 g zahăr
  • 80 ml lapte
  • 100 g unt
  • 150 g fulgi de migdale
  • esență de vanilie.
Rețetă de prăjitură cu migdale
Migdalele fac ca orice prăjitură să fie un adevărat deliciu

Mod de preparare

Mai întâi vom pregăti blatul pentru prăjitura cu migdale. Așadar, cu ajutorul unui mixer vom bate spumă untul. Apoi, adăugăm câte puțin zahăr și continuăm să mixăm, până încorporăm tot zahărul și obținem o compoziție omogenă. Adăugăm în cremă o linguriță de esență de vanilie, iar apoi câte un ou, amestecând după fiecare.

Într-un bol, amestecăm făina cu praful de copt și un praf de sare, după care o încorporăm treptat și pe aceasta în amestecul de unt.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt (cu dimensiunile de 25 x 25 cm) și turnăm aluatul, nivelându-l uniform pe toată suprafața tăvii. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute.

Cum se face crema pentru prăjitura de migdale

Între timp, ne vom ocupa de umplutură și vom începe cu topirea untului. Când untul începe să sfârâie, adăugăm cele două linguri de făină și amestecăm. Adăugăm în cratiță laptele și zahărul, amestecând continuu să nu se ardă. Punem în compoziție o parte din fulgii de migdale, iar restul îi păstrăm pentru decorat. Lăsăm să dea 2-3 clocote, după care stingem focul și dăm cratița deoparte.

Scoatem aluatul copt parțial, iar peste acesta întindem ușor crema de migdale, având grijă să nu îl rupem. După ce am întins uniform toată compoziția, presărăm și restul de fulgi de migdale și dăm tava înapoi în cuptor pentru alte 15 – 20 de minute. Când prăjitura este gata, scoatem tava din cuptor și lăsăm să se răcească la temperatura camerei, apoi o putem tăia.