Home » Cum să faci orice » Chec cu mere și fulgi de migdale. Desertul delicios pe care trebuie să-l încerci. Rețeta este simplă

Chec cu mere și fulgi de migdale. Desertul delicios pe care trebuie să-l încerci. Rețeta este simplă

Manolică Anca / 13.11.2021, 11:20
Chec cu mere și fulgi de migdale. Desertul delicios pe care trebuie să-l încerci. Rețeta este simplă

În rândurile de mai jos îți propunem o rețetă deosebită, perfectă pentru a fi savurată alături de cei dragi. Este vorba despre un chec cu mere și fulgi de migdale, un desert delicios care sigur le va plăcea tuturor. Iată cum se prepară acest desert inedit și ce ingrediente trebuie să adaugi pentru un rezultat perfect. Bucură-i pe cei dragi cu o prăjitură de casă deosebită!

Chec cu mere și fulgi de migdale

Dacă ai chef de ceva dulce făcut chiar la tine acasă și ai rămas în pană de idei, poți să încerci această rețetă de chec cu mere și fulgi de migdale. Această prăjitură este foarte ușor de făcut și are un gust extraordinar. Tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos, iar rezultatul va fi cu adevărat delicios. Iată cum poți să faci rapid și simplu un desert excelent: chec cu mere și fulgi de migdale.

Ingrediente:

  • 5-6 mere
  • 3 ouă mici sau 2 ouă mari
  • 60 g de zahăr
  • 100 g de făină de grâu
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • 100 ml de lapte
  • 25 g de unt topit

Mod de preparare:

Pentru început, se pun ouăle și zahărul într-un bol și cu ajutorul unui mixer se amestecă toate ingredientele. Se începe cu o viteză mică și treptat se mărește viteza pe parcursul mixării, până se obține o consistență cremoasă.

Se adaugă apoi laptele la temperatura camerei, împreună cu untul topit în prealabil, și se amestecă puțin, după care se cerne făina împreună cu praful de cop și, după preferințele fiecăruia, scorțisoara. După ce am adăugat toate aceste ingrediente se amestecă bine cu telul, până se încorporează bine toate ingredientele și se obține o consistență omogenă.

Rețetă de chec cu mere
Rețetă de chec cu mere

Urmează pregătirea merelor. De preferat este ca acestea să fie spălate și curățate de coajă de dinainte, pentru ca acum ele să fie direct tăiate în felii subțiri și adăugate în bolul cu amestec. Se amestecă cu o spatulă, având grijă ca mișcările să fie rotative de sus în jos.

După ce toată compoziția este gata, se trece la pregătirea tăvii. De preferat ar fi să se folosească o tavă în formă dreptunghiulară, ca cea pentru cozonac. Aceasta se tapetează cu hârtie de copt, în așa fel încât hârtia să iasă puțin în afara formei. Se toarnă compoziția și se nivelează bine cu spatula, după care se presară fulgi de migdale.

Chec cu mere și fulgi de migdale – coacere

Așadar, nu mai rămâne decât să coacem acest chef cu mere și fulgi de migdale. Pentru aceasta, cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade Celsius, după care se pune și tava de chec la copt pentru aproximativ 40-45 de minute. Pentru a te asigura că acesta este gata, apelează la testul scobitorii. Timpul de coacere poate să difere în funcție de cuptorul fiecăruia.

După ce checul este gata, se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit. Vei vedea că prăjitura va fi foarte pufoasă și moale, perfectă de savurat. Așadar, nu mai rămâne decât să se înlăture hârtia de copt, să se așeze checul pe un platou de servit, să se presare puțin zahăr pudră peste și să te bucuri de gustul deosebit de aromat al acestui desert.

Spor în bucătărie și poftă bună!