Home » Cum să faci orice » Rețetă chec Zebra. Cum faci rapid și ușor un desert excelent. Ingrediente și mod de preparare

Rețetă chec Zebra. Cum faci rapid și ușor un desert excelent. Ingrediente și mod de preparare

Alexandru Cazacu / 09.11.2021, 14:34
Rețetă chec Zebra. Cum faci rapid și ușor un desert excelent. Ingrediente și mod de preparare

Dacă ai chef de ceva dulce făcut chiar la tine acasă și ai rămas în pană de idei, poți să încerci această rețetă de chec Zebra. Această prăjitură este foarte ușor de făcut, însă are un gust extraordinar. Tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos, iar rezultatul va fi cu adevărat uimitor. Iată cum poți să faci rapid și simplu un desert excelent.

Rețetă de chec Zebra. Cum poți să faci simplu și rapid un desert special

Checul preparat după această rețetă este pufos, aerat și, după cum spuneam, extrem de delicios. Puteți adăuga în compoziție, alune, nuci, fructe uscate sau chiar și ciocolată. Haideți să vedem cu se prepară rețeta de chec Zebra și care sunt ingredientele de care vom avea nevoie pentru acest desert minunat.

Ingrediente:

  • 300 g făină de grâu de calitate superioară
  • 4 ouă
  • 270 ml lapte
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 15 grame praf de copt
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2 – 3 linguri cacao
  • un praf de sare.

Rețetă de chec Zebra – mod de preparare

Mai întâi vom adăuga într-un bol cele 4 ouă, zahărul, esența de vanilie și un praf de sare. Apoi, cu ajutorul unui mixer vom amesteca toate ingredientele. Începem să mixăm la viteză mică, însă vom mări treptat viteza pe parcursul mixării, până ce obținem o consistență cremoasă. Acum, adăugăm peste compoziție o parte din făina cernută, 200 ml de lapte (restul îl vom folosi ulterior) și uleiul și amestecăm bine toate ingredientele.

În continuare, vom pune în compoziție praful de copt și restul de făină, după care amestecăm până se încorporează bine toate ingredientele. Acum că avem aluatul, îl vom împărți în două părți egale, în boluri separate. Într-un alt bol mai mic, vom amesteca restul de lapte cu cele 2 linguri de cacao (sau 3, în funcție de cum vă place), după care îl vom turna în unul dintre cele două boluri cu aluat. Amestecăm bine până se încorporează crema de cacao în aluat.

Ungem cu ulei o tavă rotundă și înaltă (precum cele pentru blat de tort) și vom turna pe rând câte puțin din fiecare compoziție. Așadar, în mijlocul tăvii vom pune mai întâi 4 linguri de compoziție cu cacao, iar peste aceasta turnăm 4 linguri de aluat alb. Ei bine, continuăm în acest mod până terminăm aluatul din boluri.

Rețetă de chec Zebra. Cum poți să faci simplu și rapid un desert special
Rețetă de chec Zebra. Cum poți să faci simplu și rapid un desert special

Chec Zebra – coacere

Iată că ne apropiem de finalul rețetei, iar tot ce mai avem de făcut este să coacem checul Zebra. Așadar, vom preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius și dăm checul la copt pentru aproximativ 50 – 55 de minute. Cu toate acestea, pentru a ne asigura că checul este gata vom face testul scobitorii, deoarece timpul de coacere este diferit în funcție de cuptorul fiecăruia.

După ce ne-am asigurat că prăjitura noastră este gata, scoatem tava din cuptor și lăsăm puțin să se răcească. După cum veți vedea, checul Zebra a ieșit foarte pufos, moale și aerat, iar nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să presărăm frumos checul cu puțin zahăr pudră și să ne bucurăm de gustul deosebit de aromat al acestui desert.