Home » Cum să faci orice » Insecticid natural pentru flori și legume. Cel puțin 5 idei și soluții de ajutor pentru plante împotriva dăunătorilor

Insecticid natural pentru flori și legume. Cel puțin 5 idei și soluții de ajutor pentru plante împotriva dăunătorilor

Alexandru Cazacu / 24.03.2022, 10:53
Insecticid natural pentru flori și legume. Cel puțin 5 idei și soluții de ajutor pentru plante împotriva dăunătorilor

Cu siguranță, toți cei care locuiesc la curte își doresc să aibă o grădină frumoasă cu flori și legume de toate felurile. Ei bine, pentru a putea face acest lucru, trebuie să avem grijă de plantele noastre. În acest articol, noi vă vom prezenta câteva insecticide naturale pentru flori și legume. Iată câteva idei și soluții care vă vor ajuta în combaterea dăunătorilor.

Insecticide naturale pentru flori și legume. Idei și soluții eficiente împotriva dăunătorilor

De cele mai multe ori, dăunătorii din grădină ne pot da mari bătăi de cap. Din fericire, după cum spuneam, există mai multe insecticide naturale pe care le putem face chiar noi și care sunt foarte eficiente împotriva omizilor, melcilor, păianjenilor sau afidelor. Așadar, în rândurile de mai jos vă vom prezenta o serie de soluții care să vă ajute din acest punct de vedere.

Soluție din usturoi

Deși îl folosim adesea la gătit, usturoiul ne ajută și în combaterea dăunătorilor plantelor. Mai exact, vom 5 litri de apă într-o oală la fiert iar când aceasta dă în clocot stingem focul. Adăugăm în apă 200 grame usturoi pisat și acoperim vasul pentru 30 de minute. Strecurăm apoi apa și lăsăm să se răcească.

După ce s-a apa s-a răcit, adăugăm puțin lapte și pulverizăm soluția rezultată pe plante. Este important să repetăm această operație după aproximativ două săptămâni.

Insecticid natural cu pelin

În lista noastră cu insecticide naturale se află și cel făcut cu pelin. Pentru acesta vom avea nevoie de 150 gr de pelin mărunțit și 5 litri de apă. Vom proceda precum și în cazul soluției cu usturoi. Adică infuzăm pelinul, strecurăm apa și o lăsăm să se răcească, iar apoi adăugăm puțin lapte.

În schimb, în această situație tratamentul este diferit, deoarece vom pulveriza plantele de trei ori pe parcursul a zece zile.

Insecticide naturale pentru flori și legume
Insecticide naturale pentru flori și legume

Insecticide naturale – Soluție din ardei iute

Chiar și ardeii iuți ne pot fi de folos în această situație. Pentru această soluție vom infuza 50 gr de ardei iute mărunțit în 2 litri de apă. După aproximativ 30-40 de minute strecurăm apa și lăsăm să se răcească. În acest caz nu vom mai adăuga lapte, ci vom pulveriza direct plantele.

Tratament cu ceapă sălbatică

Un alt insecticid natural eficient pentru flori și legume este cel făcut cu ceapă sălbatică. Pentru această soluție vom avea nevoie de 200 gr ceapă sălbatică mărunțită și infuzată în 3-4 litri de apă. După circa 1 oră, strecurăm soluția și lăsăm să se răcească complet. Ulterior, adăugăm puțin lapte și vom pulveriza acest insecticid atât pe plante cât și pe sol.

Ceai din frunze de soc

Socul este o altă plantă care ne va ajuta în lupta împotriva dăunătorilor. Pentru a prepara acest insecticid natural vom avea nevoie de 300 g frunze de soc. Mai întâi, tocăm frunzele mărunt și le vom fierbe în 600 ml de apă pentru circa 20 – 30 de minute.

Strecurăm apoi soluția și o lăsăm să se răcească complet. După ce am făcut toate acestea, vom dizolva o lingură de săpun ecologic în 500 ml de apă caldă. Amestecăm apoi cele două soluții și pulverizăm amestecul pe plante.