Home » Cum să faci orice » Mâncare de pipote cu ceapă și sos de roșii. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta care i-a marcat copilăria

Mâncare de pipote cu ceapă și sos de roșii. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta care i-a marcat copilăria

Cojocaru Cristian / 27.02.2022, 14:38
Mâncare de pipote cu ceapă și sos de roșii. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta care i-a marcat copilăria

Chef Florin Dumitrescu este recunoscut pentru platingul său de excepție și preparatele sale sofisticate. Cu toate acestea, cunoscutul chef în continuare preferă una dintre preparatele copilăriei sale, fiind vorba despre mâncare de pipote cu ceapă și sos de roșii. Află cum se pregătește rețeta simplă care îi trezește acestuia nenumărate amintiri.

Pregătește mâncare de pipote cu ceapă într-un mod simplu

Rețete sunt mii sau poate zeci de mii, cu gusturi și arome care provoacă explozii pentru papilele tale gustative, însă chiar și așa, parcă întotdeauna vom adora preparatele pe care le gustam cu drag atunci când eram copii. Este și cazul lui Chef Dumitrescu ce laudă rețeta de mâncare de pipote cu ceapă, una dintre mâncărurile preferate ale copilăriei sale, după cum a afirmat chiar el.

„Am să vă spun reţeta aşa cum îmi amintesc eu că o făcea bunica mea. Nu o să pot să vă dau cantităţile, pentru că nu le-am descoperit nici eu încă, dar ştiu cu certitudine ingredientele şi paşii. Când eram mic, aveam nevoie de mâncare ca să nu mai mănânc doar pâine. Practic, mâncarea era garnitura pâinii pentru mine.

Iar cea mai bună «garnitură» dintre toate era tocana de pipote de pui gătită de bunica mea… erau atât de bune cu sosul acela uşor dulceag. Doar faptul că scriu despre pipote, cu carnea lor uşor gumoasă, care te obligă să mesteci puţin mai mult, despre sosul de roşii dulce şi bucăţile de ceapă… mă face şi azi să salivez de poftă şi îmi aduc aminte cu drag de acea perioadă“, scrie chef Florin Dumitrescu în cartea sa „Găteşte cu mine“, apărută la editura Libris.

mâncare de pipote
Nebunia de arome iti va aduce gustul copilariei din nou pe masa ta

Cum se prepară aceasta

Pentru a realiza delicioasa tocăniță pe care chef Florin Dumitrescu o recomandă, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Cu atât mai mult, aceasta se prepară destul de ușor, astfel că dacă ești în pană de idei, poți apela la această rețetă pentru a-i da pe spate pe cei dragi. Aromele care se combină în această tocăniță îi va determina pe aceștia să revină cu drag la tine, probabil pentru că trezește aceleași amintiri ca și în cazul lui Florin Dumitrescu. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti tocănița:

  • pipote de pui;
  • ceapă albă;
  • pastă de tomate;
  • usturoi;
  • foi de dafin;
  • pătrunjel verde;
  • roşii;
  • ulei;
  • sare;
  • piper.

Pentru început, va trebui să fierbi pipotele în apă cu puțină sare. Ai grijă să îndepărtezi spuma albă de fiecare dată când aceasta se ridică la suprafață. În tot acest timp, vei puta tuca ceapa pe care apoi o vei prăji în ulei de floarea-soareluo cu o foaie de dafin și câțiva căței de usturoi tocați mărunt.

În momentul în care pipotele vor fi fierte, acestea trebuie puse în cratiță, peste ceapa prăjită, alături de roșiile tocate, adăugând și puțină apă. De asemenea, pune puțină pastă de tomate și condimentează cu sare și piper după gust. Lasă toată această compoziție să fiarbă până în momentul în care consistența ajunge la cea de sos. În pasul final, adaugă pătrunjelul tocat. Se servește proaspătă, alături de pâine de casă.