Home » Life & Style » Știri mondene » Imagini și detalii mai puțin știute despre Florin Dumitrescu, celebrul chef de la Antenă. Care a fost primul său job. Salariul era de 100 de dolari

Imagini și detalii mai puțin știute despre Florin Dumitrescu, celebrul chef de la Antenă. Care a fost primul său job. Salariul era de 100 de dolari

Manolică Anca / 21.02.2022, 13:59

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai simpatici și apreciați bucătari din România, care s-a făcut cunoscut odată cu apariția la masa juriului în cadrul emisiunilor Masterchef și Chefi la cuțite, alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Și-a început cariera în acest domeniu încă de mic, dar puțini știu că înainte el avea o altă mare pasiune.

Totul despre celebrul chef de la Antena 1, Florin Dumitrescu. Ce făcea înainte de a descoperi gastronomia

În urmă cu aproximativ 20 de ani, Florin Dumitrescu încă nu-și descoperise pasiunea pentru bucătărie. Provenind dintr-o familie de sportivi de performanță, e a fost dat încă de mic la o școală cu profil sportiv. A practicat înotul pentru o perioadă, însă și-a dat seama că nu ar vrea să facă performanță în acest domeniul văzându-l ca pe un sport individualist.

Așa se face că, în clasa a IV-a s-a înscris la celebrul club Steaua, în echipa de polo pe apă. Acolo a descoperit ce înseamnă o echipă, unitatea și i-a plăcut extrem de mult atmosfera. A fost portar până în jurul vârstei de 15, obținând titlul de campion național și municipal de câteva ori, dar și titlul de cel mai bun portar din țară. A fost, de asemenea, și căpitanul echipei.

Florin Dumitrescu a jucat în echipa de polo a Stelei
Florin Dumitrescu a jucat în echipa de polo a Stelei

Cum și-a descoperit pasiunea pentru gastronomie

Florin Dumitrescu, juratul celei mai noi emisiuni culinare care începe din februarie, la Antena 1, Chefi fără limite, și-a îndreptat atenția către bucătărie, după ce a văzut o emisiune TV a unui chef italian. El rămas impresionat de farfuria pe care acesta o pregătise, cu toate că era vorba despre un simplu spanac.

Astfel, în anul 2001, cu ajutorul tatălui său, Florin Dumitrecu începea primul său job în acest domeniu. Se angajase, la doar 14 ani, pe post de ajutor de bucătar la un restaurant din Capitală, pe un salariu de 100 de dolari. A evoluat în numai trei ani cât alții într-o viață, căpătând o experiență care avea să îi fie de mare folos pe mai departe.

Ajunsese să lucreze în două restaurante, câștigând un salariu de 25 milioane de lei vechi. O sumă frumușică la avea vreme, despre care el a spus, într-un interviu pentru Adevărul, că era de trei ori mai mare decât salariul mamei sale.

„Eu, la 17 ani, câştigam de trei ori mai mult decât mama. Ea avea salariul 8 milioane de lei (n.r. – vechi), iar eu luăm 25 de milioane, lucram în două restaurante. Aveam un salariu uriaş pentru vârsta mea, mai mulţi bani decât puteam cheltui.”, a povestit chef Florin Dumitrescu.

Chef Florin Dumitrescu în tinerețe / Sursă foto: Facebook Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu în tinerețe / Sursă foto: Facebook Chef Florin Dumitrescu

Și-a perfecționat calitățile de bucătar în Italia

Pentru se perfecționa în domeniul gastronomiei, a decis să plece pentru o perioadă de timp în Italia. A stat trei ani acolo, iar la revenirea în țară a primit titlul de chef la unul dintre cele mai renumite restaurante din București.

„Lucram în Italia într-un restaurant unde făceam singur 800 de porții de paște: 400 pe prânz, 400 pe cină. Am plecat de acolo și am ajuns într-un hotel unde doar eu și șeful bucătar făceam mese pentru 250 de persoane.”, a povestit juratul emisiunii Chefi fără limite, de la Antena 1.

Florin Dumitrescu a devenit cunoscut de publicul larg în anul 2012, atunci când a debutat pe micile ecrane în postura de jurat la emisiunea Masterchef de la Pro TV. Devenise atunci cel mai tânăr jurat Masterchef din lume. Patru ani mai târziu, alături de colegii lui, chef Sorin Bontea și chef Cătălin Scărlătescu, a schimbat trustul, devenind chefii reality-show-ului culinar Chefi la cuțite, de la Antena 1.

Tot în 2016 el publica și prima sa carte de rețete, „Gătește cu mine”, iar după trei ani și pe cea de-a doua, „Românește. Punct și de la capăt”.