Home » Cum să faci orice » Metoda simplă prin care poți să cureți rodia. La ce e bine să fii atent ca să alegi o rodie coaptă

Metoda simplă prin care poți să cureți rodia. La ce e bine să fii atent ca să alegi o rodie coaptă

Alexandru Cazacu / 29.06.2021, 10:58
Metoda simplă prin care poți să cureți rodia. La ce e bine să fii atent ca să alegi o rodie coaptă

Rodia este cunoscută pentru nenumăratele beneficii pe care le aduce organismului uman. De asemenea, aceste fructe sunt foarte bogate în antioxidanți, vitamine și nutrienți, acesta fiind și motivul pentru care mulți specialiști recomandă consumul de rodii. Pe lângă toate acestea, o rodie coaptă este și extrem de delicioasă.

Metoda simplă prin care poți să cureți rodia. La ce e bine să fii atent ca să alegi o rodie coaptă

După cum am menționat și mai sus, rodia are un conținut extrem de bogat de antioxindați și potasiu. Ba chiar mai mult de atât, în compoziția acestui fruct se găsesc de trei ori mai mulți antioxidanți (polifenoli, tanini și antocianini) decât în vinul roșu sau în ceaiul verde, care sunt esențiali pentru sănătatea inimii și a organismului nostru.

Încă din cele mai vechi timpuri, rodia a fost considerată un fruct minune, cu multe beneficii atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe, fiind recomandat femeilor. Rodia coaptă este foarte delicioasă, cu un suc dulce acrișor bogat în vitamine. Haideți să vedem cum alegem o rodie coaptă.

Ce trebuie să știi când alegi o rodie

Ei bine, rodia coaptă bine este extrem de gustoasă, unul dintre puținele fructe la care se consumă semințele pline de suc delicios și nu pulpa. Atunci când alegem rodiile, este recomandat să privim atenți la floarea uscată de la baza fructului și la sepalele acestuia. Staminele florii trebuie să fie bine uscate, însă nu fie mucegăite. Așadar, dacă staminele și sepalele sunt bine uscate și se rup ușor, asta înseamnă că rodia este coaptă.

De asemenea, chiar și greutatea unei rodii ne poate oferi un indiciu despre cât de coaptă este. De exemplu, fructul plin de suc este mai greu. Pe de altă parte, o rodie care este coaptă bine sau care s-a ofilit va fi mult mai ușoară. Pe lângă toate acestea, culoarea și aspectul cojii sunt de asemenea foarte importante. Mai exact, o rodie coaptă are culoarea cât mai roșie, cu unele pete brune, iar coaja arată ca pielea puțin uscată. Pe de altă parte, dacă coaja este bine întinsă și lucioasă, atunci rodia este crudă.

Metoda simplă prin care poți să cureți rodia. Cum alegi o rodie coaptă
Metoda simplă prin care poți să cureți rodia. La ce e bine să fii atent ca să alegi o rodie coaptă

Totodată, forma rodiei ne poate arăta dacă aceasta este coaptă sau nu. Dacă fructul este crud, aceasta va fi perfect rotund ca un măr. Însă dacă rodia este coaptă, ea va fi ușor deformată pe laterale și are un aspect mai pătrățos.

Cum se curăță ușor o rodie

Ei bine, pentru a curăța ușor boabele de rodie, mai întâi, taie rodia în două sau în patru, în funcție de mărimea ei. Apoi, dă la o parte ușor alveolele pline de boabe și bate fructul folosind o lingură de lemn, pentru ca semințele să cadă singure.

Cu toate acestea, dacă boabele nu se desprind foarte ușor, folosește o linguriță pentru a le desprinde din alveole. Așadar, în acest mod vei reuși foarte ușor să cureți o rodie coaptă. Acum nu ți-a mai rămas decât să te bucuri de gustul delicios și de nenumăratele beneficii ale acestui minunat fruct.