Home » Cum să faci orice » Mierea naturală și cea contrafăcută. Cum se face de fapt deosebirea

Mierea naturală și cea contrafăcută. Cum se face de fapt deosebirea

Alexandru Cazacu / 13.08.2021, 16:03
Mierea naturală și cea contrafăcută. Cum se face de fapt deosebirea

Încă din antichitate, mierea de albine a fost foarte apreciată pentru nenumăratele proprietăți benefice pentru organismul uman. Acest produs natural este foarte sănătos și poate fi păstrat pentru o perioadă incredibil de lungă. Pe lângă toate acestea, mierea are și un conținut bogat de antioxidanți. În ciuda acestor lucruri, există și miere de albine contrafăcută, iar noi vă vom spune cum puteți să faceți deosebirea în acest sens.

Cum să faci deosebirea între mierea naturală și cea contrafăcută

Fiind un aliment sănătos și foarte bun la gust, mierea de albine este cu siguranță unul dintre produsele naturale preferate de mulți dintre noi. Cu toate acestea, se pare că acest produs este unul dintre cele mai falsificate din lume. Potrivit specialiștilor, aproximativ 75% din mierea vândută este oarecum ”falsificată”, potrivit atlas-geografic.net

Adică, ar fi adăugate unele ingrediente pentru a face ca produsul să arate cât mai natural și să își păstreze și gustul, fiind foarte greu de deosebit. Din fericire, există și unele moduri prin care se poate face diferența dintre mierea naturală și cea contrafăcută. Ei bine, mierea produsă de albine din polenul florilor este mai vâscoasă, dulce și hrănitoare, mai ales dacă este achiziționată de la micii producători. Așadar, este recomandat să afli cât mai multe informații despre modul în care borcanul a ajuns pe raft.

Putem spune că mierea este pură și naturală atunci când nu a fost supusă unor procese cum ar fi încălzirea și filtrarea, sau nu au fost adăugate alte ingrediente. De exemplu, nu mulți știu că unii producători adaugă sirop de zahăr, melasă, sirop de porumb, făină, amidon sau apă pentru a face produsul să pară cât mai natural.

Cum faci deosebirea între mierea naturală și cea contrafăcută
Metode simple prin care poți să deosebești mierea naturală de cea contrafăcută

Cum poți să verifici dacă mierea este naturală

În primul rând, poți să vezi dacă mierea este naturală atunci când o pui în frigider. Mai exact, la temperaturi sub 25 de grade Celsius mierea naturală se cristalizează. Așadar, dacă după câteva ore în frigider mierea se întărește, atunci poți fi sigur că produsul pe care l-ai cumpărat este natural.

O altă modalitate prin care puteți verifica dacă mierea este naturală este să torni câteva picături de miere de albine într-un pahar cu apă. În cazul în care mierea se scurge la fundul paharului, înseamnă că produsul este natural, deoarece mierea este mai densă decât apa. Pe de altă parte, dacă mierea conține zahăr sau îndulcitori ea se va dizolva mult mai repede.

De asemenea, cu ajutorul oțetului puteți face deosebirea dintre mierea naturală și cea contrafăcută. Tot ce trebuie să faci este să amesteci puțină miere cu oțet. Ei bine, dacă amestecul începe să facă spumă, atunci acesta are aditivi artificiali, potrivit sursei citate.

Acestea fiind spuse, folosind aceste metode nu vei mai fi nevoit să iei întotdeauna în considerare cuvântul comerciantului, ci vei putea să verifici chiar tu cât de natural este produsul pe care l-ai cumpărat. Este important să menționăm faptul că doar mierea naturală ne aduce maximul de beneficii pentru organismul nostru.