Home » Life & Style » Câte calorii are mierea – cât e bine să consumați în fiecare zi

Câte calorii are mierea – cât e bine să consumați în fiecare zi

Manolică Anca / 17.03.2021, 10:58
Câte calorii are mierea – cât e bine să consumați în fiecare zi

Mierea este foarte recunoscută pentru multiplele beneficii pe care le are pentru organism. Are un rol important în creșterea imunității, mai ales în sezonul rece, este un bun antiseptic și antifungic, dar și un bun pansament gastric. Totuși, ce cantitate de miere trebuie să consumăm zilnic, dacă facem parte din categoria celor care sunt stricți în ceea ce privește silueta? Iată câte calorii are mierea.

Câte calorii are mierea

Mierea este un lichid siropos produs natural de albine, cu ajutorul nectarului de flori. Aceasta este foarte cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce organismului. Însă, dacă faci parte din categoria persoanelor care țin cont de absolut tot ceea ce mănâncă, pentru că țin la siluetă, trebuie să știi câte calorii are mierea de albine. Ei bine, substanța-minune la care albinele muncesc din greu are un conținut caloric destul de ridicat.

Câte calorii are mierea. Din punct de vedere nutrițional, o lingură de miere (21 grame) conține 64 de calorii și 17 grame de zahăr, alături de fructoză, glucoză, maltoză și zaharoză. De asemenea, mierea are un conținut bogat de antioxidanți importanți, printre care acizi organici și compuși fenolici, cum ar fi flavonoide. Aceasta nu conține fibre, grăsimi sau proteine.

Cei care țin la silueta lor nu trebuie să exagereze cu consumul de miere
Cei care țin la silueta lor nu trebuie să exagereze cu consumul de miere

Beneficiile mierii de albine

Așadar, mierea poate fi un pericol pentru siluetă dacă este consumată în exces. Cu toate acestea, ea este mult mai sănătoasă decât zahărul. Iată câteva beneficii ale mierii de albine, care te vor convinge să alegi cu încredere mierea ca înlocuitor natural al zahărului.

  • Vindecarea rănilor și a arsurilor – mierea a fost consumată de mii de ani pentru presupusele sale beneficii pentru sănătate.
  • Reduce durata diareei – potrivit unor cercetări s-a demonstrat că mierea poate ameliora simptomele diareei, prin creșterea aportului de potasiu și apă.
  • Prevenirea refluxului de acid – poate reduce fluxul ascendent de acid gastric și cantitatea de alimente nedigerate prin căptușirea esofagului și a stomacului. Așadar, contribuie la reducerea riscului de boală de reflux gastroesofagian.
  • Combaterea infecțiilor – oamenii de știință de la Academic Medical Center at the University din Amsterdam au demonstrat că mierea poate ucide bacteriile datorită proteinei numite defensin-1.Un studiu mai recent în European Journal of Clinical Microbiology & Infectious Diseases a arătat că mierea de Manuka, poate ajuta la prevenirea infecției cu bacteriile Clostridium difficile.
  • Ameliorarea simptomelor de tuse și răceală – OMS recomandă mierea ca remediu natural pentru tratarea tusei. Cu toate acestea, mierea nu este indicată în cazul copiilor sub vârsta de un an. Un studiu realizat de Penn State College of Medicine a evidențiat că mierea reduce tusea pe timpul nopții și îmbunătățește calitatea somnului la copiii care au infecție respiratorie superioară, mai repede decât medicamentul de tuse cu dextrometorfan.
  • O alternativă la zahăr – zahărul în dietă este un exces de calorii fără beneficii nutriționale. Acest lucru poate duce conduce la creșterea în greutate, care vine cu un risc crescut de hipertensiune arterială și diabet zaharat.
  • Scăderea tensiunii arteriale – tensiunea arterială este un factor de risc pentru bolile de inimă, iar mierea poate ajuta la scăderea acesteia, greație conținutului ridicat de antioxidanți.
  • Îmbunătățirea colesterolului – un nivel ridicat de colesterol LDL reprezintă un factor puternic de risc pentru bolile de inimă. Acesta are un rol important în ateroscleroză, acumulare de grăsime în artere, care poate cauza atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Potrivit cercetărilor, mierea poate îmbunătăți nivelul colesterolului, reducând LDL total, în timp ce crește în mod semnificativ nivelul colesterolului HDL.