Home » Sănătate » De ce să consumi o linguriță de miere înainte de culcare. 7 efecte uimitoare

De ce să consumi o linguriță de miere înainte de culcare. 7 efecte uimitoare

Violeta Badea / 27.02.2021, 17:13
De ce să consumi o linguriță de miere înainte de culcare. 7 efecte uimitoare

De ce să consumi o linguriță de miere înainte de culcare. 7 efecte uimitoare. Cu toții știm că mierea este un aliment sănătos, plin de vitamine și minerale. Aceasta este înlocuitorul perfect al zahărului și are numeroase efecte benefice asupra sănătății noastre. În acest articol vă vom prezenta câteva beneficii pe care le are mierea asupra organismului uman.

De ce să consumi o linguriță de miere înainte de culcare

Mierea reprezintă unul dintre cele mai sănătoase alimente și este recunoscută pentru numeroasele beneficii pe care le are asupra organismului. Aceasta este consumată în aproape toată lumea de mii de ani. Mierea a fost folosită pentru prima dată în ritualuri religioase, dar ulterior a fost utilizată în alimentație, în cosmetică și în medicina naturistă.

În fiecare an, la nivel mondial sunt produse peste 1,5 milioane de tone de miere de albine, de exemplu în anul 2016 au fost produse 1,78 milioane de tone. În topul marilor producatori se regăsește: China, Turcia și Statele Unite ale Americii. Țara noastră se află printre primii producători de miere de albine la nivelul Uniunii Europene, cu o producție medie anuală aflată între 22000 și 24000 de tone.

Mierea este unul dintre cele mai sănătoase produse alimentare, beneficiile sale sunt multiplicate de gustul dulce și de diversele moduri în care poate fi utilizată. În continuare vă vom prezenta câteva efecte uimitoare pe care le are aceasta, mai ales dacă obișnuiești să consumi o linguriță de miere înainte de culcare.

Mierea are numeroase beneficii asupra sanatatii organismului
Mierea are numeroase beneficii asupra sanatatii organismului

1. Îți oferă un somn odihnitor

Mierea conține un nutrient numit triptofan. Acesta este un hormon care te ajută să te relaxezi şi îi dă corpului tău un semnal că este timpul să te odihnești. Corpul nostru are nevoie de acest aminoacid, dar nu îl produce în mod natural, astfel încât îl poți obține doar printr-o alimentație adecvată.

2. Scade tensiunea arterială

În conținutul de miere se regăsesc antioxidanți care reduc tensiunea arterială. Astfel, este indicat să consumați o linguriță de miere înainte de culcare, deoarece previne tensiunea arterială crescută.

3. Întărește sistemul imunitar

Mierea este bogată în antioxidanţi şi agenţi antibacterieni, ce îţi vor întări sistemul imunitar. Astfel, ajută organismul să lupte cu infecțiile și virusurile.

4. Previne bolile cardiace și diabetul

Mierea scade trigliceride din corp și prin urmare împiedică dezvoltarea bolilor cardiace și diabet. Acest aliment fantastic are capacitatea de a transforma trigliceridele în aliați buni care îți curăță sângele de grăsimi inutile.

5. Acționează ca un antiinflamator natural

Mierea este recunoscută pentru faptul că acționează ca un antiinflamator natural. Consumând o lingură de miere amestecată cu un pahar de apă calduţă în fiecare seară vei evita iritaţiile gâtului şi nu te vei mai confrunta cu tusea. Este un medicament natural puternic și eficient împotriva răcelilor.

6. Arde grăsimile

Mierea este recomandată persoanelor care se luptă cu kilogramele în plus. Acest aliment îți mărește metabolismul și produce un efect termogen asupra corpului tău. Acest lucru este benefic, deoarece îmbunătățește circulația, care crește puțin temperatura corpului. Astfel, vei arde grăsimi fără să depui prea mult efort.

7. Încetinește îmbătrânirea

Mierea reprezintă cea mai bună metodă naturală de încetinire a îmbătrânirii. Conținutul de antioxidanți din miere previne apariția ridurilor. Consumul unei lingurițe de miere în fiecare seară, înainte de culcare, va aduce rezultate uimitoare asupra pielii.