Pentru amatorii de dulciuri cu nucă de cocos și nu numai, acest desert este un adevărat deliciu și cu siguranță va avea succes la orice ocazie specială. Pe lângă gustul incredibil, acest minunat desert este răcoritor și foarte ușor de făcut. Trebuie doar să urmați cu atenție pașii de mai jos, iar rezultatul va fi incredibil.
Dacă ai musafiri sau pur și simplu vrei să mănânci ceva dulce, însă nu știi ce să pregătești pentru a-ți potoli pofta, poți să încerci o prăjitură cu ananas și cocos. Cu siguranță nu vei fi dezamăgit, iar toți cei care o vor gusta vor rămâne impresionați de gustul acesteia.
După cum vă spuneam, această rețetă de prăjitură cu ananas și cocos este foarte simplă, însă rezultatul este cu adevărat uimitor. Blatul este moale și aromat, iar umplutura fină, dulce și aromată. Haideți să vedem care sunt ingredientele pe care le vom folosi și cum se prepară această prăjitură inedită.
Pentru început, cu ajutorul unui mixer vom bate spumă albușurile cu un praf de sare. Apoi, dăm mixerul la turația maximă și adăugăm pe rând cele trei linguri de zahăr, fulgii de cocos și coaja de lămâie. Când compoziția s-a omogenizat și a devenit fermă, adăugăm în ploaie și două linguri de făină, însă pe aceasta o vom încorpora cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ușoare de jos în sus.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, iar peste aceasta turnăm compoziția și o întindem uniform pe toată suprafața tăvii. Dăm aluatul la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, până când foaia capătă o culoare aurie și trece testul scobitorii. După ce ne-am asigurat că blatul s-a copt, scoatem tava din cuptor și dăm foaia deoparte să se răcească.
Acum vom trece la prepararea cremei. Așadar, vom pune gelatina la hidratat într-o ceașcă cu 50 de apă. Scoatem bucățile de ananas din conservă și le mărunțim la robotul de bucătărie pentru până obținem un piure fin.
Turnăm zeama de la compotul de ananas într-o cratiță și o încălzim. Adăugăm cele trei linguri de zahăr vanilat, iar apoi gelatina. Amestecăm bine toate ingredientele, până când zahărul s-a topit complet. Vom turna apoi siropul rezultat peste ananas și lăsăm să se răcească complet. După ce s-a răcit, batem frișca spumă și o încorporăm ușor în compoziție.
Întindem crema pe toată suprafața blatului, o nivelăm uniform și decorăm cu fulgii de cocos. Acum nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să dăm prăjitura la rece pentru 3-4 ore, după care o putem tăia și servi.
Aceasta a fost rețeta de prăjitură cu ananas și cocos, iar noi vă dorim poftă bună!