Home » Cum să faci orice » Prăjitură cu caise și iaurt. Cum se face blatul și de ce ingrediente ai nevoie ca să iasă prăjitura aerată și pufoasă. Vezi rețeta

Prăjitură cu caise și iaurt. Cum se face blatul și de ce ingrediente ai nevoie ca să iasă prăjitura aerată și pufoasă. Vezi rețeta

Alexandru Cazacu / 07.12.2021, 11:23
Prăjitură cu caise și iaurt. Cum se face blatul și de ce ingrediente ai nevoie ca să iasă prăjitura aerată și pufoasă. Vezi rețeta

Cu siguranță, prăjiturile cu fructe se numără printre cele mai delicioase deserturi. Așadar, noi vă vom prezenta o prăjitură cu caise și iaurt, moale și pufoasă, perfectă pentru atunci când ai poftă de ceva dulce. Aceasta este foarte ușor de preparat, însă este foarte aromată și extrem de delicioasă. Hai să vedem care sunt ingredientele de care avem nevoie și cum se face acest minunat desert.

Cum se face prăjitura cu caise și iaurt

După cum vă spuneam, această rețetă de prăjitură cu caise și iaurt este foarte simplă, așa că oricine o poate prepara cu succes. Ba chiar mai mult de atât, ingredientele pe care le vom folosi sunt la îndemâna tuturor. Acestea fiind spuse, hai să ne apucăm de treabă.

Așadar, pentru această prăjitură vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 150 g făină de grâu
  • 130 g de iaurt grecesc
  • 130 g zahăr tos
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 4 ouă
  • 1/2 kg caise
  • bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare

Mai întâi vom spăla caisele, după care le desfacem în jumătăți și îndepărtăm sâmburii. Apoi, punem într-un bol făina cernută, iar peste aceasta vom adăuga jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și amestecăm bine.

Punem gălbenușurile într-un bol separat și le mixăm cu zahărul tos pentru aproximativ 3 minute, până când zahărul se dizolvă și compoziția se deschide puțin la culoare. Adăugăm peste gălbenușuri iaurtul grecesc și zahărul vanilat, mixând ușor la treapta mică de viteză. În compoziția rezultată vom adăuga amestecul de făină și bicarbonat, mixând în continuare la viteză redusă.

Într-un alt vas vom bate albușurile spumă, până când bezeaua devine fermă și nu cade de pe paletele mixerului. După ce am făcut toate aceste lucruri, încorporăm albușurile în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor de jos în sus, cu ajutorul unei spatule.

Rețetă de prăjitură cu caise și iaurt
Prăjitură cu caise și iaurt. Cum se face blatul

Prăjitură cu caise și iaurt – coacere

Turnăm compoziția noastră într-o formă de copt pentru prăjituri (poate să fie rotundă sau dreptunghiulară) cu dimensiuni de aproximativ 15 x 20 cm. Acum, așezăm deasupra compoziției jumătățile de caise. Acestea trebuie să fie cu partea dinspre sâmbure în jos.

Iată că ne apropiem de finalul rețetei noastre, iar următorul pas presupune coacerea prăjiturii. Așadar, dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45 de minute. Cu toate acestea, timpul de coacere poate fi diferit de la un cuptor la altul, așa că este bine să verificăm din când în când prăjitura.

Prăjitura noastră este acum gata, iar tot ceea ce mai avem de făcut este să presăm deasupra puțin zahăr pudră și să ne bucurăm de gustul aromat și delicios al acesteia. După cum ați putut vedea, rețeta este una foarte simplă și nu am folosit deloc grăsimi (unt sau margarină).

Trebuie să menționăm faptul că, la prepararea acestui desert putem folosi și alte fructe dulci acrișoare. Printre acestea se numără și căpșunile, zmeura, murele, vișine, coacăze, afine, piersici, etc. Totodată, dacă vă întrebați de ce nu am folosit deloc sare pentru această prăjitură, ei bine, iaurtul grecesc este destul de sărat, așadar nu mai este nevoie să adăugăm.