Home » Cum să faci orice » Produse de post. 8 alimente, preparate sau servite ca atare, ideale pentru Postul Paștelui

Produse de post. 8 alimente, preparate sau servite ca atare, ideale pentru Postul Paștelui

Alexandru Cazacu / 07.03.2022, 13:57
Produse de post. 8 alimente, preparate sau servite ca atare, ideale pentru Postul Paștelui

Iată că am intrat în Postul Paștelui când, vreme de 40 de zile, persoanele care aleg să postească nu consumă lapte, ouă, care sau alte produse de origine animală. Așadar, în acest articol vă vom prezenta câteva produse de post ideale pentru a fi consumate în perioada Postului Mare. Aceste alimente pot fi gătite, dar și servite ca atare.

Produse de post. Alimente ideale pentru Postul Paștelui

În acest an, Postul Paștelui începe pe data de 7 martie. Postul dinaintea Paștelui este cel mai lung și aspru din cele patru posturi importante ale creștinilor ortodocși. Așadar, dacă ai decis să ții și tu post, trebuie să știi că există mai multe produse de post și mâncăruri ușoare pe care le poți consuma în această perioadă.

Noi v-am pregătit în rândurile de mai jos o listă cu alimente ideale pentru a fi consumate în Postul Mare. Unele dintre ele pot fi consumate ca atare, iar altele pot fi gătite în nenumărate moduri. Haideți să vedem care sunt acestea.

Fructe și legume

Indiferent dacă sunt proaspete sau gătite, fructele și legume sunt perfecte pentru zilele de post. Așadar, cartofii, ciupercile, afinele, sfecla roșie și legumele verzi pot înlocui cu succes produsele de origine animală. Totodată, există și foarte multe preparate care pot fi gătite cu ajutorul unora dintre aceste alimente.

Produse de post – Oleaginoase

Mulți dintre cei care țin post aleg să consume alune, migdale, nuci, fistic și alte oleaginoase în această perioadă. Pe lângă faptul că sunt surse perfecte de proteine, fibre și grăsimi, acestea ne dau și senzația de sațietate.

Soia

După cum bine știm, soia poate înlocui carnea foarte ușor, mai ales că există nenumărate rețete cu această leguminoasă. Printre preparatele de post pe care le puteți găti cu soia se numără și șnițele, sarmale și chiftele. Ba chiar mai mult de atât, puteți face chiar și pate din soia.

Semințele

În zilele de post poți consuma și semințe, mai ales că acestea îți potolesc rapid pofta de dulce. Fiind bogate în proteine vegetale și fibre, semințe precum cele de dovleac, de floarea soarelui, de susan și de cânepă, sunt perfecte pentru cei care postesc. Așadar, dacă ții post și ai chef de o gustare între mese, poți să mănânci câteva semințe.

Produse de post. Alimente ideale pentru a fi consumate în Postul Paștelui
Produse de post. Alimente ideale pentru a fi consumate în Postul Paștelui

Salate

Hrănitoare și ideale pentru pentru zilele de post, salatele sunt de nenumărate feluri. La prepararea lor putem folosi fel și fel de legume și fructe. Pe lângă faptul că sunt ușoare și foarte delicioase, timpul acordat preparării acestora este foarte scurt.

Orezul este nelipsit din meniurile de post

De la un simplu pilaf cu legume și până la delicioasele sarmale cu ciuperci, există foarte multe rețete de post care pot fi preparate cu orez. În caz că nu știați, orezul este aliment de baza pentru mai mult de jumătate din populația globului.

Produse de post – Leguminoase

Fasolea, mazărea, năutul și lintea se potrivesc de minune în zilele de post. Leguminoasele sunt alegerea perfectă pentru a înlocui carnea, iar prepararea lor este foarte simplă.

Fructe uscate

Dacă tot vorbim de produse de post, trebuie să menționăm neapărat și fructele uscate. Multe gospodine le folosesc în rețetele lor, însă acestea pot fi consumate și ca atare, mai ales când vine vorba de o gustare între mese. Printre cele mai populare fructe uscate se numără și smochinele, prunele, curmalele, stafidele caisele și merișoarele.