Salate dietetice pentru primăvara aceasta. 6 rețete sănătoase și sățioase. Primăvara este anotimpul perfect pentru a arăta si a te simți bine. În acest articol vă prezentăm câteva rețete sănătoase și sățioase care te vor ajuta să ai multă energie și să ai un corp de invidiat.
Cu toții am trecut printr-o perioadă dificilă, iar toată această pandemie ne-a afectat pe toți. Odată cu venirea primăverii, anotimpul schimbării, reînnoirii și prospețimii este timpul să ne reinventăm și să fim într-o formă fizică bună. În continuare vă prezentăm câteva rețete dietice, sănătoase și sățioase. Acestea sunt excepționale pentru sănătatea noastră, deoarece conțin numeroase vitamine și minerale.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un vas se pun legumele spălate și tăiate cubulețe sau felii. Se spală fasolea boabe și se adaugă peste salată. Deasupra se pune puțin ulei, sare și piper. Apoi, se amestecă. Se stoarce puțină zeamă de lămâie și se adaugă condimentele aromate. Totul este gata. Poftă bună!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol se adaugă frunzele de salată cu un ou fiert tare, curățat și tăiat în bucăți, o lingură de fasole roșie, o lingură de porumb, o ridiche tăiată felii subțiri și câteva cuburi de cașcaval. Deasupra se presară ulei și oțet de mere după gust. Totul este gata. Poftă bună!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Frunzele de lăptucă, ceapa verde și ridichiile se curăță, se spală și se taie mărunt. Apoi, se pun într-un vas și se amestecă. Într-un bol se prepară sosul din ulei de măsline, suc de lămâie, oțet balsamic, sare și piper. Salată se așează pe un platou și deasupra se toarnă sosul. Poftă bună!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început, roșiile se taie în felii, se presarău sarea și piperul. Apoi, se adaugă oțetul amestecat cu uleiul de măsline. Deasupra se pune arpagicul tăiat și se decorează cu frunze de mentă verde. Se poate servi cu carne, chiftele sau pilafuri. Poftă bună!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol punem salata toacată fâșii subțiri. Apoi, se curăță ceapa verde și usturoiul verde și se toacă bucățele și le adăugăm peste salată. Deasupra se pun ridichiile tăiate feliuțe subțiri și castravetele tăiat în două pe lungime, apoi tăiat și el în feliuțe subțiri. Se presară sare, ulei de măsline, oțet balsamic și zahăr. Poftă bună!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ceapa se curăță și se taie. O punem într-un vas cu apă rece timp de 30 de minute, schimbând apa mereu. Între timp, se taie castravetele bucăți și ardeiul, apoi roșiile și ceapa. Le punem pe toate într-un bol și se amesteca bine. Deasupra pune măslinele, adăugăm uleiul, oțetul, sarea și le amestecăm foarte bine. În final, se adaugă brânză feta tăiată în formă de cuburi și se servește. Poftă bună!