Home » Știri » Salate dietetice pentru primăvara aceasta. 6 rețete sănătoase și sățioase

Salate dietetice pentru primăvara aceasta. 6 rețete sănătoase și sățioase

Violeta Badea / 05.03.2021, 12:23

Salate dietetice pentru primăvara aceasta. 6 rețete sănătoase și sățioase. Primăvara este anotimpul perfect pentru a arăta si a te simți bine. În acest articol vă prezentăm câteva rețete sănătoase și sățioase care te vor ajuta să ai multă energie și să ai un corp de invidiat.

Salate dietetice pentru primăvara aceasta

Cu toții am trecut printr-o perioadă dificilă, iar toată această pandemie ne-a afectat pe toți. Odată cu venirea primăverii, anotimpul schimbării, reînnoirii și prospețimii este timpul să ne reinventăm și să fim într-o formă fizică bună. În continuare vă prezentăm câteva rețete dietice, sănătoase și sățioase. Acestea sunt excepționale pentru sănătatea noastră, deoarece conțin numeroase vitamine și minerale.

1. Salată de crudități cu fasole boabe

Salata de cruditati cu fasole boabe
Salata de cruditati cu fasole boabe

Ingrediente:

  • două roșii coapte
  • un ardei gras
  • un castravete cornison
  • două ridichi
  • două fire de ceapă verde
  • cinci linguri de fasole boabe roșie fiartă
  • o lingură de ulei de floarea soarelui sau măsline
  • un pic de zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • condimente aromate

Mod de preparare:

Într-un vas se pun legumele spălate și tăiate cubulețe sau felii. Se spală fasolea boabe și se adaugă peste salată. Deasupra se pune puțin ulei, sare și piper. Apoi, se amestecă. Se stoarce puțină zeamă de lămâie și se adaugă condimentele aromate. Totul este gata. Poftă bună!

2. Salată de pădure cu fasole, porumb, ou și ridiche

Ingrediente:

  • salată de pădure sau untișor (se folosesc doar frunzele). Atenție! Nu se recomandă folosirea frunzelor în timpul înfloririi sau mai târziu, deoarece sunt toxice
  • o  ridiche
  • un ou fiert tare
  • o lingură boabe de fasole roșie
  • o lingură boabe porumb
  • cașcaval tăiat bucățele
  • o lingură ulei de floarea-soarelui
  • oțet de mere

Mod de preparare:

Într-un bol se adaugă frunzele de salată cu un ou fiert tare, curățat și tăiat în bucăți, o lingură de fasole roșie, o lingură de porumb, o ridiche tăiată felii subțiri și câteva cuburi de cașcaval. Deasupra se presară ulei și oțet de mere după gust. Totul este gata. Poftă bună!

3. Salate dietetice pentru primăvară aceasta. Salată de lăptuci

Salata de laptuci
Salata de laptuci

Ingrediente:

  • câteva tulpini de lăptuci
  • patru sau cinci ridichi mici
  • două fire de ceapă verde
  • două linguri de ulei de măsline
  • două linguri suc de lămâie
  • două linguri oțet balsamic
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Frunzele de lăptucă, ceapa verde și ridichiile se curăță, se spală și se taie mărunt. Apoi, se pun într-un vas și se amestecă. Într-un bol se prepară sosul din ulei de măsline, suc de lămâie, oțet balsamic, sare și piper. Salată se așează pe un platou și deasupra se toarnă sosul. Poftă bună!

4. Salată arăbească de roșii

Ingrediente:

  • patru roșii medii
  • patru bucăți de arpagic sau trei cepe mici
  • o lingură de oțet balsamic
  • trei linguri de ulei de măsline
  • frunze de mentă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pentru început, roșiile se taie în felii, se presarău sarea și piperul. Apoi, se adaugă oțetul amestecat cu uleiul de măsline. Deasupra se pune arpagicul tăiat și se decorează cu frunze de mentă verde. Se poate servi cu carne, chiftele sau pilafuri. Poftă bună!

5. Salată simplă de primăvară

Salata simpla de primavara
Salata simpla de primavara

Ingrediente:

  • o salată chinezească
  • ceapă verde
  • usturoi verde
  • o jumătate de castravete lung
  • sare
  • ulei de măsline
  • oțet balsamic
  • zahăr

Mod de preparare:

Într-un bol punem salata toacată fâșii subțiri. Apoi, se curăță ceapa verde și usturoiul verde și se toacă bucățele și le adăugăm peste salată. Deasupra se pun ridichiile tăiate feliuțe subțiri și castravetele tăiat în două pe lungime, apoi tăiat și el în feliuțe subțiri. Se presară sare, ulei de măsline, oțet balsamic și zahăr. Poftă bună!

6. Salată grecească

Ingrediente:

  • opt roșii cherry
  • două cepe roșii
  • patru castraveți
  • 300 de grame de măsline grecești Kalamata
  • doi ardei verzi
  • brânză feta
  • patru linguri oțet
  • opt linguri de ulei de măsline
  • sare

Mod de preparare:

Ceapa se curăță și se taie. O punem într-un vas cu apă rece timp de 30 de minute, schimbând apa mereu. Între timp, se taie castravetele bucăți și ardeiul, apoi roșiile și ceapa. Le punem pe toate într-un bol și se amesteca bine. Deasupra pune măslinele, adăugăm uleiul, oțetul, sarea și le amestecăm foarte bine. În final, se adaugă brânză feta tăiată în formă de cuburi și se servește. Poftă bună!