Home » Cum să faci orice » Rețeta clasică de salată de boeuf. Cum o faci ca la mama acasă. Iese incredibil de gustoasă așa

Rețeta clasică de salată de boeuf. Cum o faci ca la mama acasă. Iese incredibil de gustoasă așa

Alexandru Cazacu / 11.01.2022, 17:13
Rețeta clasică de salată de boeuf. Cum o faci ca la mama acasă. Iese incredibil de gustoasă așa

Deși salata de boeuf nu lipsește de obicei de pe mesele românilor din preajma sărbătorilor, pentru cei care nu au apucat în acest an de Crăciun să guste din acest preparat, am pregătit o rețetă clasică și delicioasă salată de boeuf. Iată cum poți să o pregătești chiar ca la mama acasă.

Rețeta clasică de salată de boeuf

Cu siguranță, majoritatea dintre noi ne amintim cu drag de mesele pe care mamele noastre le pregăteau cu ocazia sărbătorilor. Bineînțeles, printre nenumăratele preparate se afla și salata de boeuf.

Dacă în sărbătorile care tocmai au trecut nu ai apucat să mănânci salată de boeuf, poți să o pregătești chiar tu. Rețeta de mai jos este clasică și nu este deloc greu de preparat. Urmărește cu atenție pașii de mai jos și vei face o salată la fel de delicioasă ca la mama acasă. Iată care sunt ingredientele necesare și cum se prepară această rețetă.

Ingrediente:

  • 2 kg cartofi
  • 700 g carne de vită
  • 700 g morcovi
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 150 g mazăre la conservă (însă va trebui să o fierbeți separat)
  • castraveți murați (după gust)
  • gogoșari în oțet
  • maioneză
  • câteva boabe de piper
  • muștar
  • sare și piper.

Mod de preparare

Mai întâi vom pune la fiert carnea într-o oală mare cu apă și un praf de sare. Între timp, curățăm morcovul, păstârnacul și spălăm bine cartofii. Când apa de la carne începe să facă spumă, o îndepărtăm până când nu se mai formează.

Acum, adăugăm în oală morcovul și rădăcina de păstârnac întregi (curățate), iar cartofii îi punem cu tot cu coajă. Adăugăm în apă și câteva boabe de piper și lăsăm totul să fiarbă până legumele sunt bine făcute. După ce legumele au fiert le scoatem din oală și le lăsăm să se răcească. Cel mai probabil carnea va mai trebui să fiarbă ceva timp. După cum spuneam și mai sus, dacă mazărea este verde, atunci o vom fierbe într-o oală separată cu puțină sare.

După ce a fiert și carnea de vită, o scoatem și pe aceasta din oală și o lăsăm să se răcească ca să o putem tăia. Până atunci vom curăța cartofii de coajă și ne apucăm de tocatul legumelor.

Rețeta clasică de salată de boeuf. Cum o faci ca la mama acasă
Rețeta de salată de boeuf. Cum poți să o faci ca la mama acasă

Cum se face salata de boeuf clasică

Așadar, tăiem legumele fierte în cuburi potrivite, în funcție de cum ne place să le găsim în salată. Tocăm acum castraveții murați și gogoșarii în oțet, având grijă să aproximăm cantitățile (mai bine mai tocăm ulterior, decât să punem prea mult la început, deoarece salata va ieși prea acră).

Tăiem și carnea de vită în cubulețe, iar apoi punem toate ingredientele tocate într-un lighean sau într-un bol încăpător. Potrivim de sare și piper și amestecăm ușor cu o lingură de lemn. Punem în salată câteva linguri de maioneză și o lingură de muștar, după care amestecăm până acestea se încorporează. Gustăm pentru a vedea dacă salata de boeuf este pe placul nostru, iar dacă mai trebuie maioneză, castraveți, gogoșari sau sare și piper, mai adăugăm, dacă nu o lăsăm așa.

Nu mai avem nimic de făcut decât să punem salata pe farfurii și să o ornăm după bunul plac. Acum o putem servi alături de cei dragi.