Home » Cum să faci orice » Rețetă de clătite americane. Ce e bine să adaugi ca să iasă moi și pufoase. Rețeta completă

Rețetă de clătite americane. Ce e bine să adaugi ca să iasă moi și pufoase. Rețeta completă

Alexandru Cazacu / 29.10.2021, 18:14
Rețetă de clătite americane. Ce e bine să adaugi ca să iasă moi și pufoase. Rețeta completă

Clătitele americane clasice sunt pufoase, moi și cel mai bine se servesc cu puțin sirop de arțar. Cu ajutorul acestei simple rețete, clătitele îți vor ieși ca la carte. Sunt perfecte pentru un mic dejun de weekend și cu siguranță vor fi apreciate de toată familia.

Rețetă de clătite americane

S-ar putea să fii surprins să descoperi că clătitele există peste tot în lume. Fiecare cultură pare să aibă o abordare unică asupra lor. Oamenii le mănâncă la micul dejun, la prânz și la cină pe tot globul. Cu toate acestea, caracteristica comună a clătitelor este forma lor rotundă și plată. Clătitele pufoase, ușoare, în stil american, sunt grozave, iar acoperite cu ceva dulce sunt de-a dreptul incredibile.

După cum spuneam, clătitele americane (pancakes) pot fi un mic dejun perfect pentru weekend, dar și pentru celelalte zile ale săptămânii. Spre deosebire de clătitele cu care ne-am obișnuit, acestea sunt mai groase, însă sunt foarte moi și pufoase. Așadar, noi astăzi îți vom prezenta o delicioasă rețetă de clătite americane, care vor fi cu siguranță pe placul tuturor. Iată ingredientele de care vei avea nevoie și modul de preparare a acestui desert minunat.

  • 300 g făină de grâu
  • 60 g unt
  • 500 ml lapte bătut
  • 2 ouă
  • 2 – 3 linguri de zahăr
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat
  • sare.

Mod de preparare

Pentru început, într-un bol încăpător vom pune făina de grâu, cele 2 linguri de zahăr (puteți pune mai mult dacă va plac clătitele mai dulci), bicarbonatul, cele două lingurițe de praf de copt și amestecăm bine toate ingredientele. După ce făina s-a aerat și am încorporat toate ingredientele, dăm bolul deoparte.

Acum, ne vom ocupa de compoziția lichidă. Mai exact, într-un alt vas vom pune 500 ml de lapte bătut, adăugăm și ouăle și amestecăm bine cu ajutorul unui tel. În continuare, vom pune în vas și untul topit, amestecând în continuare, până când toate ingredientele s-au încorporat și obținem o compoziție omogenă.

Peste amestecul de făină vom turna compoziția lichidă, iar cu ajutorul unui tel amestecăm totul bine, până dispar toate cocoloașele (nu este nicio problemă dacă mai rămân câteva).

Rețetă de clătite americane. Ce trebuie să adaugi ca să iasă moi și pufoase
Rețetă de clătite americane. Ce trebuie să adaugi ca să iasă moi și pufoase

Clătite americane – modul de gătire

Iată că am ajuns și la coacerea clătitelor noastre. Așadar, punem la încins o tigaie antiaderentă, pe care o vom unge cu puțin ulei. În continuare, luăm un polonic și turnăm câte puțin din aluat în centrul tigăii. Dacă aluatul este prea solid, îl putem întinde puțin în tigaie. Lăsăm acum clătita să se prăjească la foc mic spre mediu, până la suprafața acesteia apar niște bule de aer, după care o vom întoarce și pe cealaltă parte. Procedăm în același fel și cu restul de compoziție, până le prăjim pe toate.

După cum spuneam și la începutul articolului, clătitele americane se servesc de obicei cu sirop de arțar, însă ele merg foarte bine și cu alte siropuri, miere de albine, dulceață, ciocolată sau diferite topping-uri. De asemenea, clătitele americane pot fi servite pur și simplu ca atare, alături de un pahar cu lapte.