Home » Cum să faci orice » Rețetă de dovlecei cu cârnați și parmezan. Pașii simpli de urmat pentru un preparat incredibil de bun

Rețetă de dovlecei cu cârnați și parmezan. Pașii simpli de urmat pentru un preparat incredibil de bun

Alexandru Cazacu / 26.08.2021, 12:26
Rețetă de dovlecei cu cârnați și parmezan. Pașii simpli de urmat pentru un preparat incredibil de bun

Ai musafiri și nu știi ce să pregătești de mâncare? Ei bine, noi îți vom prezenta o rețetă de dovlecei cu cârnați și parmezan care cu siguranță îi va impresiona. Această rețetă foarte ușor de preparat și extrem de delicioasă. Haideți să vedem cum o pregătim și care sunt ingredientele de care vom avea nevoie.

Rețetă de dovlecei cu cârnați și parmezan

Dovleceii sunt o sursă perfectă de nutrienți și sunt ideali pentru preparatele din zilele calde de vară. De asemenea, dovleceii pot fi gătiți în nenumărate moduri, însă noi îți vom prezenta o delicioasă rețetă de dovlecei cu cârnați și parmezan, care va fi cu siguranță pe placul tuturor. Iată care sunt ingredientele de care vei avea nevoie.

Ingrediente:

  • 1 dovlecel (zucchini)
  • 2 cârnați (la alegere)
  • 50 gr smântână
  • 50 g parmezan ras
  • ulei pentru prăjit
  • 3 ouă
  • 2 căței de usturoi
  • pătrunjel
  • câteva fire de ceapă verde
  • sare și piper.

Modul de preparare

Mai întâi spălăm și uscăm bine dovlecelul pe care îl vom tăia felii groase de aproximativ un centimetru. După ce am făcut toate aceste, vom scoate interiorul moale al feliilor (partea cu sâmburi), astfel feliile de dovleac vor arăta ca niște inele, pe care le vom pune la prăjit la foc mic.

Rețetă delicioasă de dovlecei cu cârnați și parmezan
Rețetă delicioasă de dovlecei cu cârnați și parmezan

Acum, într-un bol vom pune cârnații tăiați cubulețe, usturoiul pisat, ceapa verde și pătrunjelul tocate mărunt, sare și piper, cele trei ouă și parmezanul ras, pe care le amestecăm bine. În continuare, încorporăm și smântâna.

Cu compoziția vom umple interiorul inelelor de dovleac din tigaie, pe care le rumenim bine pe ambele părți. Acum nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să lăsăm dovleceii să se răcească și să ne bucurăm de gustul lor delicios alături de un sos de usturoi (sau puteți servi cu sosul preferat).

Dovlecei pane cu sos de maioneză și usturoi

Mai puteți încerca și rețeta de mai jos de dovlecei pane cu maioneză și usturoi. Pentru aceasta veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 ouă
  • 2 dovlecei
  • sare și piper
  • puțină făină de grâu
  • aproximativ 100 g făină de grâu
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 90 g maioneză
  • 2 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 100 g cașcaval ras
Dovlecei pane cu sos de maioneză și usturoi
Dovlecei pane cu sos de maioneză și usturoi

Mod de preparare

Într-un vas batem ouăle cu sarea și piperul. Dovlecelul îl tăiem felii de 0,5 cm, pe care le vom lăsa presărate cu sare pentru aproximativ 10 minute. După ce s-au scurs cele 10 minute, trecem prin făină feliile de dovlecel, le dăm prin ou și le prăjim frumos pe fiecare parte.

Separat, într-un bol punem maioneza, cei doi căței de usturoi zdrobiți și amestecăm bine. Între timp, vom tăia și roșiile în cubulețe mici, pe care le vom folosi la ornat. Acum, pe fiecare felie de dovlecel vom pune câte o linguriță de maioneză, peste care vom adăuga și câteva cubulețe de roșie. Iată ca am ajuns și la finalul rețetei noastre, iar tot ce ne rămâne de făcut este să așezăm feliile de dovlecel într-o tavă, să le presărăm cu cașcavalul dat prin răzătoare și să le dăm la cuptorul încins pentru 2-3 minute, până se topește cașcavalul.