Este știut faptul că românii sunt mari amatori de preparate din carne. Ei bine, dacă te afli printre aceștia, însă te-ai săturat de mesele bogate și pline de preparate grele, poți să încerci această rețetă delicioasă de dovlecei la cuptor. Cu siguranță vei rămâne impresionat de gustul desăvârșit al acestor legume.
Dintr-o alimentație sănătoase nu trebuie să lipsească legumele. Nu este greu să realizăm acest lucru, deoarece există foarte multe mâncăruri care se pot prepara din legume. Așadar le putem integra în alimentația zilnică foarte ușor. Printre cele mai delicioase preparate din legume se numără și cele pregătite la cuptor. Gătite în acest mod, legumele își păstrează vitaminele și mineralele și totodată sunt extrem de gustoase și sănătoase.
Această rețetă de dovlecei la cuptor este incredibil de delicioasă și sănătoasă în același timp. Ba chiar mai mult de atât, este și foarte ușor de gătit. Pentru acest preparat vom folosi o mulțime de legume sănătoase și bogate în vitamine și nutrienți. Hai să vedem care sunt ingredientele de care vom avea nevoie și cum se prepară această rețetă.
Mai întâi, vom spăla și curăța toate legumele. Mai departe, tăiem dovlecelul și vânăta în cubulețe, pe care le vom așeza în tavă. alături de acestea, vom pune alături de acestea și crenguțele de broccoli. Acum, tăiem ardeii grași în feliuțe, pe care le adăugăm de asemenea alături de celelalte legume din tavă. Presărăm cu sare și piper după gust, stropim legumele cu ulei de măsline și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ jumătate de oră.

După ce s-au scurs cele 30 de minute, scoatem tava din cuptor, amestecăm legumele ușor, și o dăm deoparte. Dăm trei roșii decojite prin blender, după care le adăugăm într-un bol, împreună cu un praf de sare și busuioc proaspăt tocat, pe care le vom amesteca bine. În continuare, punem din această compoziție peste legumele din tavă.
Într-un alt bol, punem pesmetul, parmezanul dat prin răzătoarea mică, rozmarinul și usturoiul pisat, după care vom amesteca totul bine. După ce am făcut toate acestea, presărăm uniform peste legume tot amestecul de pesmet și parmezan. Tăiem felii rotunde și roșia care ne-a rămas și le așezăm frumos în tavă. Presărăm acum mozzarella dată prin răzătoarea mare, ornăm cu câteva rondele de ceapă roșie și dăm din nou tava la cuptor pentru 20 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
După ce au trecut și cele 20 de minute, nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să scoatem tava din cuptor și să ne bucurăm de gustul incredibil al multitudinii de legume sănătoase la cuptor.