Home » Cum să faci orice » Rețetă de gogoși mari și pufoase. Ce să adaugi ca să iasă perfecte. Secretul dezvăluit de chef Sorin Bontea

Rețetă de gogoși mari și pufoase. Ce să adaugi ca să iasă perfecte. Secretul dezvăluit de chef Sorin Bontea

Alexandru Cazacu / 03.03.2022, 14:59
Rețetă de gogoși mari și pufoase. Ce să adaugi ca să iasă perfecte. Secretul dezvăluit de chef Sorin Bontea

Cu siguranță, nu mulți sunt cei care ar refuza o gogoașă pufoasă și incredibil de delicioasă. Dacă și ție îți plac gogoșile și vrei să le faci chiar în confortul casei tale, în rândurile de mai jos vei afla cum să faci niște gogoși mari și pufoase. Hai să vedem ce trebuie să adaugi ca acestea să iasă perfecte. Secretul a fost dezvăluit chiar de chef Sorin Bontea.

Rețetă de gogoși mari și pufoase. Ce trebuie să adaugi ca să iasă perfecte

Nu este nevoie de abilități culinare extraordinare pentru a face gogoși perfecte acasă. Este mult mai ușor decât ai crede, mai ales dacă ai rețeta potrivită. Gogoșile se fac foarte rapid și sunt mult mai bune decât cele găsite în comerț. Așadar, tot ce trebuie să faci pentru niște gogoși mari și pufoase este să urmărești cu atenție pașii și sfaturile prezentate mai jos.

Ingrediente:

  • 500 g făină de grâu
  • 250 ml lapte
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 80 g unt topit
  • coajă de lămâie rasă
  • 11 g drojdie uscată
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • zahăr pudră
  • ulei pentru prăjit.

Gogoși mari și pufoase – Mod de preparare

Într-un bol încăpător vom adăuga laptele călduț, zahărul, drojdia uscată și coaja de lămâie. Acum, cu ajutorul unui tel vom mesteca bine toate ingredientele, după care lăsăm amestecul pentru circa 10 – 15 minute, pentru ca drojdia să se activeze.

După ce drojdia s-a activat, adăugăm în vas un praf de sare, esența de vanilie, untul topit și ouăle. Amestecăm bine ingredientele, după care adăugăm și 500 g de făină. Continuăm să amestecăm până când aluatul devine moale și pufos.

Transferăm apoi coca pe masa de lucru, o stropim cu o lingură de ulei și o mai frământăm până când nu se mai lipește de mâini. Acum, aluatul pentru gogoși mari și pufoase trebuie să crească, așa că îl vom lăsa la dospit pentru aproximativ 60 de minute, într-un vas acoperit cu folie alimentară.

Rețetă de gogoși mari și pufoase. Ce să adaugi ca să iasă perfecte
Ce trebuie să faci pentru ca gogoșile să iasă mari și pufoase.

Preparare gogoși mari și pufoase

După o oră, aluatul nostru a crescut frumos, iar noi îl vom pune din nou pe masa de lucru, peste care am presărat în prealabil puțină făină. Cu ajutorul unui sucitor, întindem aluatul până obținem o foaie de aproximativ 1,5 cm grosime. Acum, folosind o cană sau un pahar, tăiem gogoșile și le așezăm pe un tocător presărat cu puțină făină. După ce am tăiat toate gogoșile, le vom acoperi cu folie și le lăsăm să crească încă 30 – 40 de minute.

După ce a trecut acest timp, vom pune într-o tigaie adâncă ulei și îl lăsăm să se încingă. Când uleiul s-a încins punem gogoșile la prăjit. Acestea trebuie lăsate în jur de 2-3 minute pe fiecare parte. Când le scoatem din tigaie le așezăm pe un prosop de hârtie pentru a elimina surplusul de ulei.

Procedăm la fel cu toate gogoșile, iar după ce am terminat cu prăjitul, le așezăm pe o farfurie și le presărăm cu zahăr pudră. Aceasta a fost rețeta de gogoși mari și pufoase, iar noi vă dorim să le savurați cu poftă.