Home » Life & Style » 7 întrebuințări nebănuite ale zahărului. Cum îl poți utiliza în diverse sarcini din gospodărie

7 întrebuințări nebănuite ale zahărului. Cum îl poți utiliza în diverse sarcini din gospodărie

Voicu Costin / 19.02.2022, 16:00
7 întrebuințări nebănuite ale zahărului. Cum îl poți utiliza în diverse sarcini din gospodărie

Zahărul este unul dintre alimentele nelipsite din bucătăria oamenilor. În special este folosit pentru îndulcire, fie că este folosit dimineața la cafea, adăugat în compozițiile pentru prăjituri sau pentru obținerea compoturilor. Dacă vă gândeați că doar în aceste circumstanțe poate fi folosit, aflați că el poate fi întrebuințat și în alte moduri utile. Haideți să vedem unde mai putem folosi produsul alimentar!

Întrebuințări nebănuite ale zahărului

1. Păstrează florile proaspete

Florile cumpărate care nu sunt plantate în ghivece pot trăi mai mult dacă folosiți zahărul! Cum puteți face acest lucru? Combinați trei lingurițe de zahăr (hrănește florile) cu două linguri de oțet (stabilește nivelurile adecvate ale pH-ului). Dizolvați compoziția obținută într-un litru de apă caldă și turnați-l în vază.

2. Curăță aparatele de cafea

Folosită zilnic, râșniţa de cafea capătă un miros neplăcut și poate rămâne cu urme mai greu de înlăturat. Puteți măcina un sfert de cană de zahăr în aparat pentru a elimina boabele de cafea blocate, se va elimina excesul de uleiuri și veți reduce mirosul cafelei. Acum, aparatul vă poate face o cafea proaspătă, în care veți pune, desigur, zahăr.

3. Tratează înțepăturile de insecte

Una dintre cele mai dureroase înțepături este cea de albină. De mici eram sfătuiți să folosim sare pentru a freca rana provocată de insecte, dar se pare că și zahărul ne poate ajuta la fel de bine. Aplicați o pastă făcută din părți egale de zahăr și apă. Apoi, lăsăți soluția să stea timp de 20 de minute pentru a elimina iritația.

Fie că v-ați fript dimineața cu o cafea sau cu o supă fierbinte, puteți folosi zahărul pentru a vă calma senzația de arsură de pe limbă. Calmează durerea ținând un cub de zahăr sau punând un praf de zahăr în gură. Acesta va atenua temporar durerea.

4. Capcane pentru gândaci

În caz că ați încercat să înlăturați dăunătorii din casă și nu ați reușit cu anumite substanțe specifice, puteți încerca și cu zahăr. Umpleți capacele de la sticlele de plastic din casă cu părți egale de zahăr și bicarbonat de sodiu și plasați-le în diferite zone ale casei, unde știți că își fac apariția gândacii.

5. Scoate petele de iarbă de pe haine

Tot felul de soluții și detergenți speciali promit scoaterea tuturor tipurilor de pete de pe haine. Unele dintre cele mai greu de scos, mai ales dacă sunt și foarte mari, sunt cele provocate de iarbă. Zahărul poate fi un aliat de nădejde împotriva petelor de acest tip. Enzimele din zahăr pot descompune petele și pot face hainele tale să arate ca noi. Combinați o jumătate de cană de zahăr cu o jumătate de cană de apă caldă pentru a forma o pastă, apoi aplicați-o pe zona pătată. Lasă zahărul să acționeze aproximativ o oră, apoi le puteți spăla.

6. Mâncarea se strică mai greu

Greu de crezut, dar zahărul poate păstra alimentele, mai mult timp proaspete, la fel ca și în cazul florilor. Adăugați câteva cuburi de zahăr într-un recipient de depozitare ermetic pentru a absorbi umezeala care cauzează mucegaiul.

7. Aprinde grătarul cu zahăr

În caz că mergeți la grătar și uitați să luați cele necesare cu voi, avem o soluție care vă poate scoate din încurcătură. Dacă nu mai aveți lichid de brichetă, puteți presăra niște zahăr pe cărbuni și apoi dați-le foc cu un chibrit. Zahărul se va aprinde rapid și vă puteți continua grătarul liniștiți!