Dacă mai aveți momente când treceți pe lângă o patiserie și vi se face brusc poftă de o plăcintă cu mere, să știți că nu sunteți singurii. Plăcinta fragedă cu mere făcută de bunica în copilărie era desertul preferat al tuturor. Proaspăt scoasă din cuptor, cu miros de scorțișoară și presărată cu zahăr peste ea, aducea un zâmbet și bucurie în sufletul fiecărui copil.
Când spun Crăciun, gândul mi se duce la perioada frumoasă petrecută în copilărie la bunicii mei din zona Munteniei. Obișnuit de mic să petrecem sărbătorile împreună, bunicii pregăteau atent masa de sărbători alegând cele mai bune bucate. Tăierea porcului în ziua de Ignat și pregătirea sarmalelor, a tobei, a caltaboşului și alte preparate din carne intra în atribuțiile bătrânilor mei.
Singură mea grijă era să pregătesc brăduțul pe care bunicul meu mergea în fiecare an să îl cumpere. Mirosul proaspăt de brad îmbia întreagă camera, iar lemnul ce scrâşnea în sobă crea o imagine parcă desprinse din poveștile cu Moș Crăciun.
Cel mai mult mă gândeam la momentul când mă voi trezi în dimineața de Crăciun și voi despacheta cadourile primite. Am omis însă un lucru important! Pe lângă bunătățile pregătite de bunica mea, se numărau și cozonacii calzi dar cel mai mult mă încânta plăcintă cu mere.
Mirosul acela al plăcintei proaspăt scoase din cuptor, combinația dintre măr și scorțișoară, îmi lasă apă în gură chiar acum, când scriu aceste rânduri. Știind că îmi place foarte mult încă de atunci, bunica mereu mă așteaptă cu deosebita plăcintă de mere ori de câte ori știe că o vizitez. Rețeta nu este deloc complicată.
Am încercat să redăm mai jos ingredientele și modul de preparare pentru a te bucura în voie de o plăcintă cu mere incredibil de bună. Rețeta de mai jos este de pe reteteoriginalecunicole.ro.