Home » Cum să faci orice » Rețeta „Să fac spume dacă știu“. Cum se prepară celebrul desert care a înnebunit TikTok-ul

Rețeta „Să fac spume dacă știu“. Cum se prepară celebrul desert care a înnebunit TikTok-ul

Alexandru Cazacu / 09.12.2021, 10:20
Rețeta „Să fac spume dacă știu“. Cum se prepară celebrul desert care a înnebunit TikTok-ul

Deși are o denumire mai puțin obișnuită, prăjitura „Să fac spume dacă știu” a devenit virală în mediul online, după ce o mamă a fost întrebată de fiul său cum se numește desertul pe care l-a făcut. Hai să vedem cum se prepară celebra prăjitură care a înnebunit TikTiok-ul și care sunt ingredientele necesare pentru a o prepara.

Rețeta „Să fac spume dacă știu“. Mod de preparare și ingrediente

Se pare că femeia a găsit rețeta pe un site din străinătate, însă nefiind explicată în limba română, ea nu știa exact ce nume are acest desert. „Să fac spume dacă știu” ar fi de fapt un fel de budincă, care i-a plăcut nespus fiului femeii. De l-a postarea tânărului care a devenit virală, mai mulți bloggeri culinari au încercat să reproducă celebra prăjitură. Dacă te-am făcut curios, în următoarele rânduri vei afla și tu cum se prepară această prăjitură și care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Ingrediente:

  • 200 g făină de grâu
  • 200 g zahăr
  • 1 litru lapte
  • 125 g unt
  • cacao
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 lingură esență de rom.1

Mod de preparare

Pentru început, vom pune într-o cratiță untul la topit, la foc mic. Apoi, adăugăm făina de grâu și amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule. Turnăm laptele treptat, amestecând continuu, după care adăugăm și cele 200 g de zahăr. Continuăm să amestecăm, până când compoziția noastră se îngroașă și capătă consistența unei budinci.

Ulterior, vom împărți budinca și o punem în două vase separate. Într-una din părți adăugăm cacao și o linguriță de esență de rom și amestecăm până se încorporează. În celălalt bol cu budincă încorporăm o lingură de esență de vanilie.

Rețeta „Să fac spume dacă știu“. Cum se prepară și de ce ingrediente avem nevoie
Rețeta „Să fac spume dacă știu“. Cum se prepară și de ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert

Acum, vom pune straturi alternative în pahare de sticlă (acestea trebuie să fie destul de largi, cât să încapă lingura în ele). Așadar, turnăm mai întâi un strat de budincă de vanilie, iar peste acesta turnăm un strat din budinca de cacao. În funcție de cum vrem să arate budinca noastră, putem pune mai multe straturi subțiri sau doar câte unul mai gros din fiecare budincă.

Iată că ne apropiem de sfârșitul rețetei de prăjitură „Să fac spume dacă știu”. Așadar, lăsăm budinca să se răcească, pentru aproximativ o oră, iar apoi vom presăra deasupra puțină cacao pudră. Deși unii pot fi de altă părerea, acest desert are un gust foarte bun, se face foarte ușor și este perfect pentru atunci când avem chef de ceva dulce.

Una dintre cele mai populare căutări ale românilor pe Google, în 2021

După cum am menționat și la începutul articolului, filmarea tânărului a devenit virală în mediul online, adunând mai bine de 2,4 milioane de vizualizări. Ei bine, printre cele mai populare căutări ale românilor pe Google în acest an s-a numărat și numele prăjiturii prezentate mai sus, adică „Să fac spume dacă știu”. Deși nu este una dintre cele mai elegante expresii, cu siguranță numele budincii bicolore este destul de amuzant.