Home » Cum să faci orice » Rugăciunea puternică pe care e bine să o spui de Revelion. Face minuni

Rugăciunea puternică pe care e bine să o spui de Revelion. Face minuni

Balan Daniel / 31.12.2021, 09:45
Rugăciunea puternică pe care e bine să o spui de Revelion. Face minuni

Iată că am ajuns și la finele lui 2021. În Ajunul Anului Nou, copiii merg cu Plugușorul, iar adulții așteaptă cu nerăbdare petrecerea din noaptea dintre ani. Ei bine, noi vă vom prezenta în continuarea acestui articol o rugăciune puternică pe care e bine să o spui de Revelion. Acesta se rostește chiar la cumpăna dintre ani, la 12 noaptea. Se spune despre această rugăciune că este făcătoare de minuni și are puterea de a îndeplini dorințele.

Rugăciunea puternică pe care e bine să o spui de Revelion

În Ajun de Anul Nou, în freamătul specific sărbătorilor de iarnă, românii se pregătesc să pășească în prima zi a noului an. Unii copii au început deja să meargă cu uratul, iar gospodinele își pregătesc bucatele pentru masa de Revelion. La cumpăna dintre ani, credincioșii pot rosti o rugăciune, despre care se spune că deschide porțile Cerurilor și este făcătoare de minuni. După cum spuneam, aceasta se rostește la 12 noaptea și ne apropie mai mult de Dumnezeu.

Totodată, prin această rugăciune îi mulțumim lui Dumnezeu că am trecut cu bine peste încercările din anul care s-a sfârșit și îl rugăm să ne ajute să le depășim cu bine și pe cele care ni se vor așterne în anul care vine. Iată cum sună această rugăciune.

„Binecuvântează, Doamne, viața noastră și ne izbăvește în Anul cel Nou care vine și în toți anii vieții noastre de necazuri, de primejdii, de războaie și de toată răutatea și nedreptatea, dăruindu-ne tuturor zile bune și îndelungate, cu bună sporire și folos în munca noastră, cu fericire și liniște, ca să-Ți mulțumim pururea pentru toate și Ție mărire să înălțăm, împreună și Părintelui Tău Celui fără de început și Preasfântului și Bunului și de viață făcătorului Tău Duh acum și pururea și în vecii vecilor. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcătoșii. Amin!”.

Rugăciunea pe care e bine să o rostești de Revelion
Rugăciunea puternică pe care e bine să o rostești în noaptea de Revelion

Tradiții și superstiții de Anul Nou

În noaptea dintre ani, pentru a alunga duhurile rele, românii au obiceiul de a face cât mai multe zgomote. Ba chiar mai mult de atât, în unele zone, oamenii obișnuiesc să țină în usturoi pentru a ține răul departe de ei.

Potrivit unui vechi obicei, în Ajunul Anului Nou fetele nemăritate pun într-un vas cu apă un fir de busuioc, o ramură de măr și un ban. Se spune că înspre dimineață, ele își vor visa alesul.

De asemenea, se spune că nu e bine să dormi în noaptea de Anul Nou, deoarece vei fi somnoros și leneș tot anul care vine. Pentru a avea noroc, bunăstare și sănătate, masa din noaptea de Revelion trebuie să fie bogată.

Conform unei superstiții din popor, se spune că noul an ne va fi influențat de prima persoană care ne intră în casă pe 1 ianuarie. Mai exact, dacă persoana respectivă este brunetă, vom avea noroc pe tot parcursul anului. Totodată, dacă prima persoană care ne trece pragul este bărbat, vom avea un an norocos.