Home » Cum să faci orice » Șapte metode și soluții simple care te ajută să scoți petele de roșii de pe haine. Efecte uimitoare

Șapte metode și soluții simple care te ajută să scoți petele de roșii de pe haine. Efecte uimitoare

Alexandru Cazacu / 10.08.2021, 12:28
Șapte metode și soluții simple care te ajută să scoți petele de roșii de pe haine. Efecte uimitoare

Dacă ți-ai pătat hainele cu suc de roșii sau bulion, nu trebuie să intri în panică. Poate nu știați, însă există mai multe metode și soluții care te ajută să scoți petele de roșii de pe haine. Haideți să vedem care sunt acestea.

Cum poți să scoți petele de roșii de pe haine

Cu toate că unele pete sunt foarte ușor de îndepărtat, altele îți pot ruina bluza preferară. Ei bine, printre cele mai dificile pete se află și petele de roșii, care pot fi extrem de greu de scos. Cu toate acestea, noi ți-am pregătit o serie de metode și soluții simple cu ajutorul cărora să îndepărtezi petele de roșii de pe articolele vestimentare. Iată care sunt acestea.

Acționează cât mai repede

Ei bine, este important ca până să te gândești cum poți scoate pata de roșii, să acționezi imediat ce haina a fost murdărită, în caz contrar, pata va fi mult mai greu de scos dacă apucă se se usuce pe țesătură. Așadar, îndepărtează resturile de sos de roșii de pe haină, întoarce-o pe dos și clătește cu apă rece. După ce ai făcut toate acestea, spală articolul vestimentar la mână cu săpun sau cu detergent pentru vase.

Bicarbonat de sodiu și apă oxigenată pentru a scăpa de petele de roșii

De asemenea, poți îndepărta petele de sos de roșii cu ajutorul unui amestec de bicarbonat și apă oxigenată. Tot ce trebuie să faci este să amesteci cele două ingrediente până obții o pastă, pe care să o întinzi pe suprafața pătată. Acum, lasă amestecul să acționeze pentru aproximativ 10 minute. După ce s-au scurs cele 10 minute, clătește bine haina și pune-o în mașina de spălat.

Lămâia ajută la scoaterea petelor de pe hainele din lână

Dacă ai un pulover de lână pe care l-ai pătat din greșeală cu sos de roșii, trebuie să știi că poți scoate pata cu ajutorul sucului de lămâie. Ca să faci asta trebuie, mai întâi, să pui puțină sare pe pată și freci ușor pe suprafața pătată. Mai departe, înmoaie o dischetă de bumbac în zeamă de lămâie și frecă pata ușor, după care clătește bine haina cu apă rece.

Apă oxigenată pentru hainele din bumbac

Știați că apa oxigenată poate și un înălbitor perfect pentru articolele vestimentare din bumbac? Ei bine, știm cu toții cât de ușor se pot păta hainele cu suc de roșii. Pentru a salva îmbrăcămintea din bumbac este recomandat să ții cont de următoarele sfaturi utile:

  • Mai întâi, îndepărtează pata cu apă rece, frecând ușor cu sare pe țesătură.
  • Acum aplică pe suprafața petei de roșii o dischetă de bumbac înmuiată în apă oxigenată.
  • După ce ai făcut toate acestea, înmoaie pata în soluție salină și lasă să se usuce. Acum, pune haina de bumbac în mașina de spălat la un programul normal de curățare.
Cum poți să scoți petele de roșii de pe țesături
Cum poți să scoți petele de roșii de pe țesături

Oțet alb pentru eliminarea petelor de roșii

Deși îl folosim de obicei la gătit, oțetul alb ne poate ajuta și atunci când vrem să scoatem petele din hainele sintetice. În primul rând, diluează câteva picături de oțet alb într-un pahar cu apă și aplică amestecul pe pata de roșii, frecând ușor. Acum nu îți mai rămâne nimic de făcut decât să clătești cu apă rece și să pui haina în mașina de spălat.

Detergent de vase și oțet

De asemenea, pentru a scoate petele de roșii putem să lăsăm haina pătată în apă rece amestecata cu o linguriță de detergent lichid pentru vase  și o linguriță de oțet. Mai întâi, vom lăsa haina să stea în apă pentru  30 de minute, după vom clăti bine. Ei bine, daca pata tot nu iese, poți să pui articolul peste noapte în apa călduță cu un detergent cu enzime.

Nu usca hainele

Totodată, este recomandat să nu pui hainele în uscător dacă pata nu a fost îndepărtată complet. De ce nu trebuie să facem asta? Ei bine, aceasta va pătrunde și mai adânc în țesătură și va fi aproape imposibil de scos.