Home » Cum să faci orice » Secretul preparării celei mai bune salate de vinete. De ce e bine să ții cont pentru un gust desăvârșit

Secretul preparării celei mai bune salate de vinete. De ce e bine să ții cont pentru un gust desăvârșit

Manolică Anca / 09.08.2021, 16:18
Secretul preparării celei mai bune salate de vinete. De ce e bine să ții cont pentru un gust desăvârșit

Secretul preparării celei mai bune salate de vinete. Deși majoritatea gospodinelor ar tinde să spună că salata de vinete stă numai în tocare bine a legumei, iată că nu este numai asta. Este vorba și despre un ingredient pe care sigur nu prea multe l-au încercat până acum în această formulă.

Secretul preparării celei mai bune salate de vinete

Vânăta este un aliment banal, dar pe gustul multora dintre noi. Recunoscut pentru conținutul ridicat de vitamine şi minerale esențiale, acesta este și un bun aliat atunci când vine vorba de slăbit, spune medicul Mihaela Bilic. Pentru asta, nutriționistul ne dezvăluie secretul preparării celei mai bune salate de vinete, o rețetă simplă și dietetică, pe care o putem prepara foarte rapid.

Mihaela Bilic a postat un video pe rețelele de socializare în care ne dezvăluie secretul acestei salate. Ei bine, spune ea, folosește gălbenușul de la un ou crud atunci când se apucă să facă salată de vinete, însă mai ține cont și de alte aspecte, pe care le-a dezvăluit rând pe rând.

Mihaela Bilic, totul despre secretul unei salate de vinete perfecte

Pentru început, Mihaela Bilic le-a vorbit gospodinelor despre felul în care se coc vinetele. De preferat ar fi, spune ea, să fie coapte direct pe flacăra de la aragaz. Mai apoi, acestea se lasă să se scurgă bine, până iese toată zeama din ele, evitând astfel să devină iuți.

Salata de vinete dietetică propusă de medicul nutriționist Mihaela Bilic
Salata de vinete dietetică propusă de medicul nutriționist Mihaela Bilic

Un alt doilea sfat împărtățit de nutriționist este tocarea vinetelor să se facă pe un tocător de lemn și cu un cuțit de ceramică. În acest fel, vom evita oxidarea legumelor și nu se vor face negre. Ulterior, se adaugă un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron. Calitatea și gustul unei salate de vinete țin foarte mult de frecarea acesteia.

De asemenea, pentru pregătirea salatei este nevoie de un bol adânc și o lingură pe măsură, în timp ce vinetele, gălbenușul și uleiul se freacă între de 5 și 10 minute. Atenție! Cu cât se freacă mai mult vinetele, cu atât ele vor deveni mai pufoase, precum o spumă.

Salata de vinete are puține calorii

Așadar, dacă vrei să obții o salată dietetică, sănătoasă și delicioasă nu trebuie să își faci probleme, pentru că nu este nevoie de prea mult ulei. De asemenea, sarea se adaugă în funcție de gustul fiecăruia.

Vei vedea că rezultatul va fi unul pe măsură: o salată de vinete albă, aerată ca o spumă și dietetică, grație faptului că nu s-a folosit prea mult ulei. În concluzie, o salată de vinete cu puține calorii.

„Și mai am un secret! Înlocuiți pâinea cu bucățele de ardei gras. În felul ăsta, gustul delicios este garantat și silueta neafectată!”, a mai spus Mihaela Bilic, în video-ul postat pe pagina sa de Facebook.

Spor în bucătărie și poftă bună!