Home » Cum să faci orice » Soluții de curățat preparate în casă. Sigur ai și tu aceste ingrediente prin cămară

Soluții de curățat preparate în casă. Sigur ai și tu aceste ingrediente prin cămară

Manolică Anca / 17.02.2022, 14:43
Soluții de curățat preparate în casă. Sigur ai și tu aceste ingrediente prin cămară

Prepararea propriilor soluții de curățare ne poate da un sentiment de autonomie dacă nu putem ajunge la un magazin pentru a cumpăra detergentul preferat. De aceea, în articolul de mai jos își oferim rețeta unei soluții minune, care curăță foarte bine toate suprafețele din baie și bucătărie. Cu doar câteva ingrediente simple!

Cum să îți cureți casa cu doar câteva ingrediente simple

Produsele chimice cumpărate din magazin nu sunt singura modalitate de a âți curăța eficient casa. Fie că dorești să înlocuiești substanțele chimice mai puternice, potențial periculoase, cu ingrediente blânde, dar eficiente, din cămară, fie că ești frustrat că produsele tale preferate nu au fost în stoc la un moment dat, sau sunt prea scumpe iar rezultatele nu sunt cele dorite, ia în considerare posibilitatea de a își face propriile produse de curățare de casă.

Cu doar câteva ingrediente pe care le ai deja în cămară, poți crea produse de curățare naturale, făcute în casă, care ar putea funcționa la fel de bine sau chiar mai bine decât produsele pe care le-ai cumpăra din magazin. Înainte de a începe să amesteci ingredientele, trebuie să fii conștient de faptul că combinarea unora dintre ele ar putea crea vapori nocivi. Pentru siguranța ta, respectă pașii de mai jos. ce vă pregătiți soluțiile și amestecurile.

Soluții de curățat preparate în casă

Să știi cum să-ți faci propriile produse de curățenie de casă cu ajutorul câtorva ingrediente simple poate fi la fel de satisfăcător ca și sentimentul de a avea o casă super curată. Și sunt șanse mari ca aceste ingrediente să se afle regăsească în cămara ta. Vei da cu piciorul murdăriei, iar portofelul tău va fi mai fericit.

Cum să îți cureți casa cu doar câteva ingrediente simple
Cum să îți cureți casa cu doar câteva ingrediente simple

Ingrediente de care ai nevoie

  • un recipient dotat cu pulverizator
  • 500 ml de apă
  • 30-50 ml (1-2 linguri) de șampon, balsam de păr, mască sau gel de duș, care conține siliconi
  • 1-2 linguri de oțet de masă 9%
  • un burete

Cum trebuie să procedezi

Pune apa într-un recipient dotat cu pulverizator și adaugă compusul cu siliconi. În cazul în care suprafețele pe care dorești să le cureți sunt mai puțin murdare, adaugă o singura lingură de oțet. Dacă suprafețele care urmează să fie spălate au urme mai mari de murdărie, folosește două linguri de oțet. În cazul în care vei folosi soluția zilnic, poți să nu adaugi deloc oțet.

Închide recipientul și agită-l bine. Vei vedea că datorită aromei șamponului sau a gelului de duș folosit, soluția nu va avea deloc miros de oțet. Pulverizează soluția pe suprafața murdară și lăsați-o să acționeze un minut două. După aceasta, curăță suprafața murdară cu partea abrazivă a buretelui. Clătește la final cu apă curată.

Folosește această soluție de curățat preparate în casă pe orice fel de suprafață: chiuvetă, cadă, vasul de toaletă, bateriile din baie, blatul din bucătărie. Este foarte eficientă!