Home » Life & Style » Soluții pentru curățarea toaletei, preparate în casă. Pot ucide toate bacteriile

Soluții pentru curățarea toaletei, preparate în casă. Pot ucide toate bacteriile

Ileana Mladinoiu / 11.11.2020, 13:56
Soluții pentru curățarea toaletei, preparate în casă. Pot ucide toate bacteriile

Curățarea toaletei este o sarcină dificilă și deloc distractivă. Nimănui nu-i place să o facă prea des. Cu toate acestea, trebuie să acceptați. Din fericire, munca aceasta o puteți ușura turnând clor/înălbitor în vasul de toaletă din când în când, dar tot e nevoie de o frecare serioasă. Gândiți-vă cât de des vă folosiți toaleta și probabil veți începe să vă simțiți puțin inconfortabil.

Cum se prepară bombele pentru toaletă

De la bun început precizăm că nu va trebui să vă folosiți mâinile. Însă, veți avea nevoie de următoarele “ingrediente”:

  • 30 de picături de ulei esențial de lămâie
  • 30 de picături de ulei esențial de lavandă
  • 30 de picături de ulei esențial de mentă
  • 120 ml acid citric
  •  250 de grame de bicarbonat de sodiu

În plus, vă mai trebuie o matriță din silicon.

Ai nevoie de câteva ingrediente simple pentru a prepara acasă așa-zisele ”bombe pentru toaletă”
Ai nevoie de câteva ingrediente simple pentru a prepara acasă așa-zisele ”bombe pentru toaletă”

Operațiunea de curățare a toaletei

  1. Acoperiți-vă gura cu o mască (că tot avem nevoie de măști împotriva Covid). Puneți bicarbonatul de sodiu și acidul citric într-un castron mare și începeți să amestecați.
  2. Cu ajutorul unei seringi, adăugați toate uleiurile esențiale, amestecând apoi încet, în așa fel încât să nu obțineți cocoloașe.
  3. Adăugați cu grijă puțină apă în seringă, dacă vi se pare că amestecul nu este suficient de umed (trebuie să semene cu un nisip umed). Distribuiți amestecul pe matrița din silicon, apăsând bine, și lăsați-l să se usuce timp de 6 ore. Transferați mingile/bombele într-un borcan etanș după ce sunt complet uscate. Păstrați una pentru a verifica rezultatul.
  4. Aruncați mingea/bomba în toaletă și veți avea de-a face cu un miracol effervescent.
  5. Așteptați ca acest proces să se termine. Vasul de toaletă va arăta impecabil.

Cum funcționează oțetul

O soluție pentru persoanele care caută un mod convenabil de a curăța toaleta rapid și ușor este cârpa cu oțet. Ce nu face clorul. Nu va curăța vasul de toaletă și nu va îndepărta calcarul. Doriți să-l scoateți din toaletă? Folosiți o cârpă cu oțet.

Calcarul se dizolvă în lichide acide precum oțetul și nu clorul. Puneți oțet alb pe o cârpă pe care o lăsați în vasul de toaletă. Tesătura eliberează încet componenta acidă a oțetului, iar calcarul se dizolvă. Este, într-adevăr, o soluție simplă, ecologică, care neutralizează și mirosurile neplăcute. Cel mai bun moment al zilei este noaptea, deoarece folosiți mai puțin toaleta. A doua zi, nu uitați să scoateți cârpa. Veți constata că nu mai există pic de calcar în vas. Oțetul a “înghițit” tot.