Home » Cum să faci orice » Trucul eficient cu lămâie care elimină calcarul din baie. Iată ce trebuie să faci, de fapt

Trucul eficient cu lămâie care elimină calcarul din baie. Iată ce trebuie să faci, de fapt

Manolică Anca / 09.06.2022, 10:10
Trucul eficient cu lămâie care elimină calcarul din baie. Iată ce trebuie să faci, de fapt

Este normal ca, în timp, calcarul să se acumuleze pe robinete, gresie, pereți de duș și alte obiecte sanitare, ceea ce face ca suprafețele să arate albicioase și terne. Când apa intră în contact cu suprafețele, se evaporă, dar mineralele pe care le conține rămân pe acestea, ceea ce duce la apariția calcarului. Din fericire, există multe trucuri pentru a elimina calcarul din baie. Astăzi vorbim despre folosirea lămâii în baie.

Cum să îndepărtezi calcarul din baie cu ajutorul lămâii

Cu toții ne dorim să avem o baie impecabilă, însă există întotdeauna unii factori care fac dificilă menținerea ei curată în permanență. Dacă și tu ai cabină de duș acasă, știi că ușa acesteia este indispensabilă atunci când nu vrei ca apa să ajungă pe toată podeaua băii. Însă pe ea se adună multe pete de săpun și calcar sau celule moarte, care, cu timpul, devin dificil de îndepărtat.

Iar pe lângă acestea, poate începe să prolifereze și celebra ciupercă roz, motiv pentru care este foarte important să ții cont de câteva sfaturi care te vor ajuta să ai mereu uși fără niciun fel de mucegai sau formațiuni care nu numai că sunt inestetice, dar îți pun și sănătatea în pericol.

Uneori nici măcar săpunurile convenționale nu mai funcționează pentru a scăpa de îndepărta petele rezistente, așa că iată un truc simplu cu lămâie care te va ajuta să scapi de această corvoadă. Urmează sfaturile și vei observa diferența!

Pașii pe care trebuie să îi urmezi

Primul lucru de care trebuie să ții cont este că această suprafață, în special, trebuie curățată zilnic, altfel atât pereții, cât și șinele ar putea începe să acumuleze resturi care devin foarte greu de îndepărtat cu timpul. Prin urmare, ar trebui să iei în considerare această alternativă cu soluții naturale și eficiente.

Lămâia este un ingredient minune care ajută la îndepărtarea calcarului din baie
Lămâia este un ingredient minune care ajută la îndepărtarea calcarului din baie

Primul sfat pe care ți-l dăm pentru a garanta curățarea corectă a zonei este să amesteci o cantitate egală de apă și oțet și să pulverizezi de fiecare dată când termini de făcut baie și să o aplici pe suprafața căzii. Acest lucru va ajuta la prevenirea lipirii sării sau a săpunurilor. Iar pentru îndepărtarea calcarului depus, vei avea nevoie de

  • lămâie
  • bicarbonat de sodiu

Ce trebuie să faci?

Amestecă două linguri de bicarbonat de sodiu cu sucul de lămâie și aplică pe zona în care se află murdăria. Freacă foarte bine și vei vedea cum, încetul cu încetul, petele vor începe să fie elimine. La final, pereții de sticlă ai cabinei de duș se clătesc cu apă caldă, nu fierbinte, după care se sterg cu o cârpă din microfibră. Cabina de duș va arăta ca nouă!

Este recomandat să apelezi la acest truc cel puțin o dată la trei zile pentru a evita formarea unor ciuperci. Lămâia nu este eficientă doar pentru a pune capăt depunerilor de calcar, ci și pentru a ucide germenii și bacteriile datorită puterii sale dezinfectante .