Unde se ține orhideea și ce greșeli e bine să eviți. 6 lucruri pe care nu e bine să le faci dacă vrei înflorirea lor

de:
23 11. 2021, 15:10
Unde se ține orhideea. Aceste greșeli trebuie evitate

Cu siguranță, orhideele se numără printre cele mai populare flori de cameră. Cu toate acestea, dacă nu avem grijă de ele într-un mod corespunzător, aceste plante se vor ofili, își vor pierde bobocii și nu vor mai avea acel aspect deosebit. Așadar, în următoarele rânduri, noi îți vom spune unde se ține orhideea și care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți atunci când o îngrijești.

Unde se ține orhideea și ce greșeli e bine să eviți la îngrijirea ei

După cum spuneam, atunci când orhideele nu au parte de o îngrijire corespunzătoare, ele se ofilesc și își pierd bobocii și rigiditatea frunzelor. Toate acestea se întâmplă din cauza unor greșeli pe care le fac mulți dintre cei care dețin o astfel de floare. Ei bine, dacă și tu ai o orhidee sau îți dorești una în locuința ta, trebuie să eviți aceste greșeli pentru a te asigura că planta va înflori frumos și va rămâne sănătoasă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Locul unde ținem orhideea

Ei bine, una dintre cele mai comune greșeli este legată de locul unde ținem orhideea. Aceasta nu trebuie să stea foarte mult timp la razele directe ale soarelui. Spunem acest lucru, deoarece expunerea îndelungată a plantei la razele solare directe duce la arsuri ale frunzelor. Așadar, este indicat să țineți orhideea după o perdea, pentru a-i asigura lumina necesară.

Irigarea incorectă

De asemenea, una dintre cele mai frecvent întâlnite greșeli este irigarea necorespunzătoare a orhideelor. Mai exact, nu trebuie să turnăm apă peste plantă, deoarece frunzele se vor îngălbeni și vor cădea. Ba chiar mai mult de atât, acest lucru ar putea duce chiar și la moartea orhideei. Așadar, puteți să irigați solul în care este pusă, având grijă să nu turnați apă pe plantă.

Greșeli pe care să le evităm la îngrijirea orhideei

Stropirea excesivă cu pulverizatorul

O altă greșeală pe care o putem face este stropirea excesivă a orhideelor cu pulverizatorul. În acest caz vor apărea unele pete pe frunze, iar după o anumită perioadă de timp acestea se ofilesc și cad. Pentru a menține umiditatea corespunzătoare în jurul acestor plante, putem pune lângă ele un vas cu apă.

Tăierea rădăcinilor aeriene

O altă greșeală comună în ceea ce privește îngrijirea orhideelor este tăierea rădăcinilor aeriene. Ei bine, dacă nu știai deja acest lucru, acestea nu trebuie tăiate, deoarece ele reprezintă un indicator al sănătății orhideei.

Alegerea unui substrat greșit

Totodată, trebuie să avem grijă atunci când alegem substratul pentru orhideea noastră. Această plantă este foarte diferită de alte plante de cameră, așa că la plantarea ei nu trebuie să folosim un substrat universal. Este recomandat să folosiți doar amestecuri speciale pentru orhidee, care pot fi găsite în magazinele de specialitate.

Tăierea completă a tijei florale

Mulți oameni fac această greșeală și taie complet tija florală după înflorire, crezând că pe aceasta nu vor mai ieși flori. Ei bine, acest lucru este greșit, pentru că după căderea florilor, tija florală va forma ramuri noi, pe care vor apărea boboci. Așadar, această tijă trebuie tăiată puțin mai jos de locul, din care a căzut ultima floare.