Home » Din București » Ce studii trebuie să ai pentru a te angaja la STB. Tot ce trebuie să știi despre școală și interviul de angajare

Ce studii trebuie să ai pentru a te angaja la STB. Tot ce trebuie să știi despre școală și interviul de angajare

Nistor Alexandru / 24.01.2022, 14:36
Ce studii trebuie să ai pentru a te angaja la STB. Tot ce trebuie să știi despre școală și interviul de angajare

Ești șofer cu experiență și cauți un loc de muncă în București? Află că Societatea de Transport Bucureşti organizează, pe tot parcursul anului, multe concursuri pentru ocuparea posturilor disponibile în cadrul companiei. Acestea sunt anunțate prin comunicate publicate pe site-ul Societății de Transport București la categoria Cariere. Descoperă toate criteriile care trebuie îndeplinite pentru a te putea angaja la STB.

Tot ce trebuie să știi despre școală și interviul de angajare

Societatea de Transport Bucureşti organizează adesea concursuri pentru ocuparea posturilor libere în cadrul companiei. În funcţie de job-ul disponibil, cerinţele de angajare sunt enumerate pe site-ul societății, iar cei interesați putând aplica pentru ele. De cele mai multe ori se solicită absolvenţi ai programelor universitare de licenţă, cunoştinţe de operare PC, o anumită categorie de permis de conducere, în funcţie de postul scos la concurs.

Concursul pentru orice post de angajare constă în mai multe probe, printre care şi un examen scris care durează două ore. Selectia dosarelor presupune verificarea îndeplinirii condiţiilor de înscriere la concurs, după care se trece la prima probă. La următoarea probă participă numai candidaţii declaraţi admişi la proba precedentă.

Nota minimă de admitere la proba scrisă este 7 (şapte), iar în caz de egalitate, vor exista întrebări suplimentare de departajare în funcție de tematica postului dorit.

Ce studii trebuie să ai pentru a te angaja la STB

Dacă vrei să te înscrii la un concursul organizat de STB, trebuie să știi ce este necesar să conțină dosarul. Important de menționat este că fiecare diferă în funcție de postul pentru care se optează, criteriile fiind diferite.

  • Copie act identitate;
  • Copiile diplomelor de studii (minim zece clase) și ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări/ calificări
  • Copie carnet de muncă sau alte documente (adeverințe) care să ateste vechimea în muncă;
  • Cazier judiciar fără înscrisuri;
  • Permis de conducere categoria D;
  • Adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare, eliberată de către medicul de familie sau de către unități sanitare abilitate;
  • Cerere de înscriere la concurs.
Condiții pentru a te putea angaja la STB
Condiții pentru a te putea angaja la STB

Toate actele care se depun la dosar sub formă de copie trebuie să fie însoţite și de documentele originale sau, după caz, legalizate la notariat cu menţiunea în conformitate cu originalul.

CV-urile însoţite de documentele solicitate se depun prin poşta electronică la adresa de email: hr@stbsa.ro sau, la sediul Societăţii de Transport STB SA din Bd.Dinicu Golescu nr. 1, sector 1, Bucureşti.

Cererile şi/sau CV-urile care nu îndeplinesc condiţiile minime solicitate vor fi clasate. Cele care nu sunt selectate pentru completarea actelor necesare în vederea angajării vor fi înregistrate în baza de date a societăţii.

Greva STB poate duce la concedieri

Directorul STB, Adrian Criț, a declarat luni, 24 ianuarie, că, în condițiile grevei din transportul public din București, șoferii și vatmanii au fost notificați cu privire la îndatoririle lor, au fost depuse plângeri penale și s-a dat anunț pentru angajarea de șoferi STB.

Este deja a cincea zi consecutivă de grevă în Capitală, iar cei care continuă să nu iasă pe traseu sunt amenințați cu concedierea. Pe site-ul societății au fost anunțate deja cerințele pentru cei care vor să devină şoferi de autobuze. De cealaltă parte, liderul sindicatului majoritar STB, Vasile Petrariu, a anunţat că îşi va da demisia din PSD şi din funcţia de Consilier General al Primăriei Capitalei pentru a scăpa de acuzațiile conform cărora aceste proteste ar avea un substrat politic.