Home » Din București » Spectacol de Revelion 2022, în marile orașe din România. Singurul loc din Capitală unde se va celebra în aer liber trecerea dintre ani

Spectacol de Revelion 2022, în marile orașe din România. Singurul loc din Capitală unde se va celebra în aer liber trecerea dintre ani

Voicu Costin / 29.12.2021, 15:51
Spectacol de Revelion 2022, în marile orașe din România. Singurul loc din Capitală unde se va celebra în aer liber trecerea dintre ani

În contextul pandemiei, evenimentele care se organizau în anii trecuți la trecerea dintre ani nu se vor mai ține la finalul anului 2021. Din cauza restricțiilor impuse, concertele, petrecerile și focurile de artificii au fost anulate și în acest an în București. Un singur primar din Capitală a reușit să obțină aprobări și fonduri pentru a organiza un concert în noaptea de Revelion.

Singurul loc din Capitală unde se serbează Revelionul

Bucureștenii erau obișnuiți să se strângă, cu mic cu mare, în Piața Constituției, la trecerea dintre ani. Primăria Capitalei obișnuia să organizeze concerte cu focuri de artificii, unde se adunau mii de oameni. Chiar dacă temperaturile erau mai scăzute, oamenii nu pierdeau nici o ocazie să cânte şi să danseze pe melodiile celor mai iubiți artiști români.

La fel ca și în anul 2020, și la final de 2021, Primăria Capitalei nu va organiza nici un concert. Piața Constituției va fi goală la trecerea în Noul An.

La București, doar în Sectorul 3 se va organiza un concert în aer liber, la trecerea dintre ani. Primarul Robert Negoiță a anunțat un spectacol cu artificii, lumini, lasere, flăcări și o videoproiecție. Evenimentul se va desfășura în Parcul Titan, începând cu ora 22:00. Vor urca pe scenă cei de la Carla’s Dreams, rapper-ul Puya şi DJ-ul Manuel Riva.

Anunţul a fost făcut de Robert Negoiţă, pe pagina lui oficială de Facebook, care promite ca la miezul nopţii, românii vor petrece în parcul IOR și se vor bucura de jocuri de lumini şi artificii, dar şi de o serie de surprize.

Marile orașe din România marchează trecerea dintre ani cu artificii

La Sibiu, Revelionul se va ține în centrul orașului, iar artificiile vor fi înlocuite de confetti. Spectacole de artificii vor avea loc la Alba Iulia, Cluj, Timișoara, Constanța și Iași.

Primăria Constanța pregătește, pentru noaptea de Revelion, o petrecere în aer liber chiar în centrul orașului. Showul va începe la ora 20:00. Primăria își dorește ca locuitorii orașului să se bucure de concertul organizat și să petreacă cum au făcut-o și în anii precedenți.

Ani de zile, la Constanța, Revelionul a fost organizat în Piața Ovidiu. Din cauza pandemiei, municipalitatea a mutat petrecerea în centrul orașului, pe o porțiune lungă de 300 de metri.

„Pentru Ajunul anului nou avem un concert cu 4 DJ, care se va desfășura pe b-dul. Tomis. Showul va începe la ora 20:00 și va dura până la ora 2 a noului an”, spune purtătorul de cuvânt al Primărieri Constanța, Alin Vintilă.

Pentru prima dată la Constanța, jocurile de artificii vor fi lansate din mai multe parcuri și plaje din orașul situat la malul marii. Petrecerea este finanțată din bugetul local, precizează Alin Vintilă:

„Jocurile de artificii au costat 300.000 de lei, iar concertul cu DJ de pe Bulevardul Tomis, 115.000 de lei”.

Sumele de bani menționate mai sus se adaugă la milionul de euro pe care primăria Constanța l-a alocat pentru decorațiunile și iluminatul de sărbători.

Sibiul uimește în fiecare an cu Târgul de Crăciun organizat, dar de Revelion edilul orașului a abandonat ideea cu artificiile în detrimentul confetti-ului.

La Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a declarat că nu vor fi organizate spectacole, concerte, momente cu focuri de artificii în centrul orașului, cum era datina, în anii precedenți. Edilul a spus că vor fi câteva spectacole pirotehnice mai mici, în mai multe zone ale Clujului.

La Iași, oamenii vor avea parte de un concert la Palatul Culturii. Ieșenii se vor bucura de focurile de artificii.