Home » Film & Seriale » 8 seriale psihologice la care să te uiți în stil binging tot weekendul

8 seriale psihologice la care să te uiți în stil binging tot weekendul

Manolică Anca / 29.05.2021, 13:11
8 seriale psihologice la care să te uiți în stil binging tot weekendul

Serialele psihologice prezintă povești incredibile care te șochează, te fac să treci prin cele mai ciudate stări, de la suspans, la fiori sau neputință, în așa fel încât nu ai mai dori să te oprești din vizionat. Iată câteva seriale psihologice la care să te uiți în stil binging tot weekendul.

1. Seriale psihologice. Dexter (2006)

Seriale psihologice. Dexter
Seriale psihologice. Dexter

Dacă ești curios să descoperi psihologia criminalului, Dexter este un serial potrivit pentru tine. Principalul personaj este atât un criminal în serie, cât și cel mai bun detectiv de poliție din Miami. Deși ar părea clișeu, după ce vei vedea primele episoade și vei pătrunde tot mai mult în lumea lui, vei realiza de ce Dexter este printre cele mai bune seriale psihologice din toate timpurile. Vei începe să te întrebi ce e bine și ce e rău, vei ajunge să justifici unele acțiuni negative ce nu au justificare din punct de vedere moral. Vei vedea că de multe ori vei fi chiar de partea criminalului.

2. Breaking Bad (2008)

Breaking Bad
Breaking Bad

Unu dintre cele mai bune seriale ale tuturor timpurilor. Bazat pe ideea vieții duble, povestea lui Walter White are un fond umanizat. Este ilustrat destinul unui profesor de chimie care ajunge dealer de droguri, dar cel mai bine ilustrat exemplu al complexității acceptării bolii și al pregătirii pentru moarte. Acesta nu dorește să se lase învins de diagnosticul unei boli necruțătoare și, neavând banii necesari pentru a o putea înfrunta, acesta decide să își schimbe viața radical. Și o face în secret. Serialul te va face să devii dependent de la primul episod.

3. Black Mirror (2011)

Black Mirror
Black Mirror

Este un serial destul de greu de descris în cuvinte. Este cu totul și cu totul diferit, înfiorător, da și provocator în același timp, care te face sa îți pui o mulțime de întrebări și să te gândești încotro se îndreaptă lumea în care trăim. Un serial SF psihologic excepționat, o satiră dură și șocantă cu privire la efectele tehnologiei asupra noastră. Fiecare episod prezintă o altă poveste care reinterpretează lucrurile care ne distrează, de care am devenit dependenți, dar pe care le vedem dintr-o altă perspectivă acum și parcă nu mai sunt chiar atât de inofensive.

4. True Detective (2014)

Seriale psihologice. True Detective
Seriale psihologice. True Detective

Woody Harrelsen și Matthew McConaughey în același scenariu, într-un serial polițist, cu investigații, crime, într-un decor american. Serialul te va face să pierzi conexiunea cu realitatea și să te integrezi într-o lume misterioasă și periculoasă. Fiecare sezon spune o altă poveste și dezvăluie o altă crimă care trebuie soluționată.

5. Seriale psihologice. Mindhunter (2017)

Mindhunter
Mindhunter

Daca ești pasionat de crimă și psihologie și încercă să înțelegi ce este în minților criminale și ce se ascunde în spatele unui act atât de revoltător, atunci acest serial sigur va fi pe placul tău. Inspirat din cartea cu același nume, publicată în 1996, serialul aduce în prim plan momentul în care s-a discutat pentru prima data în cadrul FBI despre conceptul de criminal în serie. Ulterior, acțiunea se construiește în jurul unor criminali și a procesului elaborios prin care trece un grup de agenți FBI, în încercarea de a-i găsi sau de a le înțelege motivele.

6. The Alienist (2018)

Seriale psihologice. The Alienist
Seriale psihologice. The Alienist

Combină incredibil o dramă de epoca și fiorii unui thriller psihologic. Este o poveste crudă, dar foarte sensibilă, inspirată din romanul lui Caleb Carr, și clădită la o intensitate înfricoșătoare. Serialul ilustrează într-un mod uluitor atmosfera întunecată a New York-ului anului 1890 și urmărește povestea lui Dr. Laszlo Kreizler, un psiholog criminalist, care încearcă să deslușească misterele unor crime inexplicabile. Cu siguranță te va ține cu sufletul la gură până la final.

7. Seriale psihologice. You (2018)

Seriale psihologice. You
Seriale psihologice. You

Acest serial va reuși unora să le dea puțin principiile peste cap. You este adaptarea cărții cu același nume a lui Caroline Kepnes. La început, pare a fi o poveste clasică de iubire, exceptând faptul că el este un stalker carismatic cu probleme psihice, iar ea o studenta fară talent literar, dar care se visează o mare scriitoare și este dependenta de rețelele de socializare. Firul acțiunii este văzut din perspectiva lui Joe, el fiind și povestitorul, lucru care face ca povestea să devină și mai interesantă.

8. Killing Eve (2018)

Killing Eve
Killing Eve

Un thriller psihologic care aduce la un alt nivel jocul de-a șoarecele și pisica. Sandra Oh (cunoscută din serialul fenomen Anatomia lui Grey) o interpretează pe Eve, un ofițer MI6, al cărei job de birou nu o mulțumește pe deplin. Aspirațiile sale de a deveni un mare spion încep parcă să prindă contur atunci când în scenă apare o temută asasină pe nume Villanelle. Acesteia i se cere să o găsească înainte de a comite o noua crimă și să descopere cine se află în ei.