Home » Film & Seriale » TOP 10 filme cu final complet neașteptat

TOP 10 filme cu final complet neașteptat

Manolică Anca / 28.05.2021, 12:07

Printre multitudinea de filme la care ne uităm de-a lungul timpului, sigur le vom întâlni și pe cele care ne surprind prin intriga lor, prin finalul neașteptat și care rămân pentru multă vreme în memoria noastră. Cele mai bune filme cu final neașteptat sunt acelea pe care tindem să le revedem în încercarea de a descoperi acel ceva care ne-a scăpat prima dată. Iată o listă cu filme ce au un final complet neașteptat.

1. Filme cu final complet neașteptat. The Vanishing of Sidney Hall (2017)

Filme cu final complet neașteptat. The Vanishing of Sidney Hall
Filme cu final complet neașteptat. The Vanishing of Sidney Hall

Firul poveștii se învârte în jurul unui elev și un scriitor foarte talentat, ce își publică propriul roman și este nominalizat la premiul Pulitzer. Pe parcurs, se arată cele 3 etape ale procesului de maturizare ale acestui tânăr scriitor și aflăm ce l-a determinat să scrie romanul și ce preț a trebuit să plătească pentru el. Este un film excelent care îmbină perfect intriga și misterul.

2. The Invisible Guest (2016)

The Invisible Guest
The Invisible Guest

Personajul principal al filmului este Adrian Doria, un tânăr om de afaceri de succes, care își găsește iubita moartă într-o cameră de hotel. Fiindcă el și iubita sa au fost singurele persoane din cameră, vina cade pe el. Adrian neagă acuzațiile și o roagă pe avocata Virginia Goodman să-l reprezinte, iar aceasta este decisă să afle adevărul prin orice mijloc posibil. Deși la prima vedere intriga este una simplă, minut de minut vei fi atras tot mai adânc în secretele personajelor și în complicațiile complotului.

3. Filme cu final complet neașteptat. The Best Offer (2012)

The Best Offer
The Best Offer

Un licitator în vârstă, Virgil Oldman, primește o ofertă din partea unei femei misterioase, care îl roagă să vândă bijuteriile familiei ei. Cei doi nu se pot întâlni personal, lucru care îl enervează puțin pe barbat. Mai târziu, acesta descoperă că nimeni nu a văzut-o pe această femeie misterioasă și stranie. Așadar, Oldman decide să îi facă o vizită, nu doar pentru a-i vinde bijuteriile, ci mai ales pentru a-i dezvălui misterul.

4. Filme cu final complet neașteptat. Side Effects (2013)

Side Effects
Side Effects

Când soțul ei se întoarce de la închisoare, Emily intră într-o depresie profundă și ajunge chiar în pragul suicidului. După ce merge la psihiatru, i se prescrie un tratament experimental care se presupunea că îi va îmbunătăți starea psihică. Acesta își face bine „treaba”, iar Emily se întoarce la viața ei de dinainte, cu excepția unui singur lucru: efectele adverse o împing să facă lucruri incredibile în somn.

5. The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Filme cu final complet neașteptat. The Girl with the Dragon Tattoo
Filme cu final complet neașteptat. The Girl with the Dragon Tattoo

În urmă cu 40 de ani, Harriet Vanger s-a pierdut pe o insulă, corpul ei nefiind găsit niciodată. Convins că ucigașul este unul dintre membrii familiei, unchiul ei decide să angajeze un jurnalist cu experiență și o fată tatuată pentru a investiga cazul. Este un film intrigant, bazat pe romanul lui Stieg Larsson.

6. Filme cu final complet neașteptat. Mindhunters (2004)

Mindhunters
Mindhunters

Șapte viitori agenți FBI susțin testul final pe o insulă îndepărtată. În urma rezultatelor, se va decide cine va fi primit în departamentul „Mindhunters”, acolo unde se compilează portretul psihologic complet al oricărui criminal. Testul devine real atunci când un criminal adevărat apare pe insulă și nimeni nu știe cum arată. Vor reuși aceștia să îl găsească pe maniacul ce-și calculează fiecare acțiune și nu face nicio eroare?

7. Taking Lives (2004)

Taking Lives
Taking Lives

În orașul canadian Montreal se află un maniac crud care lasă în urma sa mormane de cadavre și trăiește viețile victimelor. Se folosește de numele lor, le utilizează cardurile de credit și conturile bancare. Nefiind în stare să înțeleagă motivele crimelor sale, detectivii din oraș nu reușesc să rezolve cazul. Din acest motiv, dosarul ajunge la agentul FBI, Illeana Scott, care vrea să pătrundă în mintea criminalului pentru a prezice acțiunile sale viitoare. Filmul psihologic este plin de surprize și întorsături neașteptate.

8. Filme cu final complet neașteptat. The Usual Suspects (1995)

Filme cu final complet neașteptat. The Usual Suspects
Filme cu final complet neașteptat. The Usual Suspects

După ce sunt gășiti o mulțime de oameni morți pe unul dintre navele de transport ancorate în portul orașului New York, cazul este preluat de un investigator, care încearcă să interogheze unul dintre supraviețuitori. Acesta își spune întreaga poveste, care pornește de la secția de poliție unde a dat peste patru criminali de carieră. Finalul filmului este șocant, deci nu ar trebui ratat.

9. Stay (2005)

Filme cu final complet neașteptat. Stay
Filme cu final complet neașteptat. Stay

Un student, Henry Letham, aflat în pragul unei crize nervoase, îi spune psihiatrului său, Sam Foster că vrea să se sinucidă. Pentru a-l împiedica să facă acest lucru, medicul pornește într-o călătorie alături de el, în jurul orașului. Numai că, în curând, începe să se scufunde în iluziile sale de coșmar.

10. Murder on the Orient Express (2017)

Murder on the Orient Express
Murder on the Orient Express

O crimă misterioasă are loc într-unul dintre cele mai luxoase trenuri din Europa. Cum toți pasagerii sunt suspecți, detectivul Hercule Poirot începe investigațiile pentru a rezolva puzzle-ul misterios. Trebuie să găsească asasinul înainte ca acesta să facă o nouă victimă.