Home » Life & Style » Cele mai rapide trenuri din lume. Care este țara unde se ating viteze inimaginabile cu trenul

Cele mai rapide trenuri din lume. Care este țara unde se ating viteze inimaginabile cu trenul

Violeta Badea / 12.03.2021, 17:31

Cele mai rapide trenuri din lume. Care este țara unde se ating viteze inimaginabile cu trenul. Nu există persoană care să nu fi mers niciodată cu trenul. Dacă în țara noastră acest mijloc de transport se mișcă mai greu, în alte țări a devenit cea mai rapidă soluție pentru a ajunge la destinația dorită. În acest articol veți afla care sunt cele mai rapide trenuri din lume.

Cele mai rapide trenuri din lume

Trenurile au fost întotdeauna un mijloc de transport preferat de foarte mulți oameni, iar în ultimii ani acestea s-au dezvoltat foarte mult. Nu este o soluție să vă gândiți la cele din România, ci la cele din alte țări precum: Japonia, Taiwan sau China.

Aici lucrurile se dezvoltă mai repede, trenurile circulă mai repede, iar unele ating viteze care rivalizează cu cele ale avioanelor ultramoderne. Companiile feroviare au făcut investiții foarte mari, iar trenurile au devenit iubite de toți locuitorii. Sunt populare pentru confortul maxim, rapiditate și prețul este destul de avantajos.

  • Shanghai Maglev – 430,9 km/h – China

Shanghai Maglev

Acesta este cel mai rapid tren din lume. Are capacitatea de a parcurge în 7 minute o cursă feroviară. Trenul leagă Aeroportul internaţional din Shanghai de reţeaua de metrou din oraş și atinge la o viteză amețitoare de 430,9 de kilometri pe oră. Acest mijloc de transport a fost inaugurat în anul 2004, poate transporta 574 de pasageri, iar prețul variază între opt şi 16 dolari.

  • Harmony CRH 380A – 379,9 km/h – China

Acest tren a fost inaugurat în anul 2010 și leagă Beijing de Shanghai. Harmony CRH 380A este un tren electric, fără vibrații și la un moment dat a atins un record de viteză de 486,1 km pe oră în timpul curselor de probă între Shanghai și Hangzhou. Acesta poate transporta 500 de pasageri.

  • AGV Italo – 359,7 km/h – Italia

AGV Italo
AGV Italo

Acesta este cel mai modern și cel mai rapid tren din Europa. Acesta circulă pe ruta Napoli-Roma-Florența-Bologna și Milano. AGV Italo a reușit să bată un record de viteză, atingând 574,8 de km pe oră, în aprilie 2007. Acest mijloc de transport este renumit pentru siguranță, fiabilitate, protecție a mediului și compatibilitate tehnică.

  • Siemens Velaro E- 349,9 km/h – Spania

Acest tren leagă Barcelona de Madrid și poate transporta aproximativ 400 de pasageri. Acest mijloc de transport aparține seriei de producție de trenuri de mare viteză din lume care poate atinge chiar și 400 de km pe oră în timpul unei curse interne. Două ore și jumătate este timpul în care ajunge de la Barcelona la Madrid.

  • Talgo 350- 349,8 km/h – Spania

Talgo 350
Talgo 350

Talgo 3500 leagă Madrid de Barcelona și Valladolid. Este un tren de mare viteză care poate ajunge la 365 de km pe oră în timpul unei curse. Acesta mai este cunoscut sub denumirea de Pato și a fost creat pentru a fi aerodinamic și pentru a manipula optim presiunea aerului și curenții de aer la viteze foarte mari.

  • E5 Series Shinkansen Hayabusa- 319,8 km/h – Japonia

Acest mijloc de transport face parte din noua generație de trenuri de mare viteză japoneze și a fost inaugurat în anul 2011. Viteza maximă la care poate ajunge este de aproximativ 319 kilometri pe oră și parcurge distanța de la Shin Aomori la Tokio în circa trei ore.